Nyt Syn introducerede for tre år siden DriveSafe, et brilleglas fra ZEISS, som er optimeret til trafikkørsel. Glasset tager højde for de behov, der er ved kørsel i mørke og dårligt lys. 

Optiker Karsten Svan fra Nyt Syn – Svan Optik.

Det skriver Nyt Syn – Svan Optik til Dit Ringsted.

”Et godt syn er vigtigt for både livskvaliteten og trafiksikkerheden. Vi ved fra en undersøgelse gennemført af Wilke Markedsanalyse, at 50 procent af alle danske billister generes af blændingen fra modkørende biler,” siger optiker Karsten Svan fra Nyt Syn –  Svan Optik i Ringsted.

Modsat gulbrillen er DriveSafe-glasset designet til ikke blot at dæmpe lys fra modkørende. DriveSafe glasset fra ZEISS har en særlig funktion, der gør det lettere for øjet at udnytte det sparsomme lys ved at fokusere de enkelte lysstråler bedre på nethinden.

Det betyder, at de fleste oplever et bedre nattesyn med bedre fokus og skarpere kontraster, samtidig med mindre ubehag ved blændinger fra modkørende.

Undgå gule kørebriller
”Generes du af blænding fra modkørende trafik, trafiklys og genskin fra våde veje i mørket, er brugen af kørebriller med gult glas ikke den optimale løsning,” supplerer lektor Amond Adsersen, lektor på Optikeruddannelsen i Randers og fortsætter:

“Når du tager briller på med gult glas, vil du ofte føle, at kontrasterne bliver skarpere. Samtidigt filtrerer gult glas blåt lys fra, som er det, de fleste af os bliver generet af fx fra LED-billygter i mørke. Det gule glas dæmper dog også lysintensiteten generelt, og så forringes vores nattesyn.

For selv om det gule glas fjerner ubehaget ved blændinger fra de modkørendes lygter, går det samtidig ud over dit perifere syn. Det betyder, at det bliver vanskeligere at registrere fx cyklister og fodgængere, som bevæger sig ind foran bilen fra siden. Man når simpelthen ikke at se dem, før de er inde i ens centrale synsfelt.”

Kørebrille hele dagen
Briller med DriveSafe glas er ikke blot en kørebrille, det er en brille, som du kan bruge hele dagen. Det betyder, at du ikke behøver investere i en særlig kørebrille, men blot få DriveSafe glas integreret i dine næste hverdagsbriller.

”Vi har mange tilfredse kunder, der efter at have prøvet DriveSafe igen har fået mere mod på at køre i mørke. Og da brillen fås både med enkeltstyrke og glidende overgang, er der hjælp at hente for de fleste,” siger Karsten Svan.