Mange brillebrugere er ikke klar over, at UV-stråling kan give alvorlige øjenskader. Det er baggrunden for, at optiker Karsten Svan fra Nyt Syn -Svan Optik i Sct. Hansgade inviterer Ringsteds brillebrugere til et gratis tjek af, hvor meget ultraviolet lys der slipper igennem glassene i deres nuværende briller.

Det skriver Nyt Syn – Svan Optik til Dit Ringsted.

”Vi har fået ørene tudet fulde af, at vi skal beskytte os mod solens farlige stråler. Men mange glemmer øjnene og bruger hverken solbriller eller briller med fuld UV-beskyttelse. Faktum er, at 5-10% af alle hudcancer-tilfælde rammer øjenlågene, ligesom den daglige eksponering for UV-stråling kan medføre alvorlige øjensygdomme som grå stær, fremskynde øjets aldring og rynker omkring øjnene”, siger Karsten Svan.

Nyt Syn-Svan Optik giver nu mulighed for at reducere dette med klare brilleglas med fuld UV-beskyttelse. Alle brilleglas af mærket Zeiss har fra april 2018 fuld UV-beskyttelse som standard.

UV-beskyttelsen er ikke en indfarvning men derimod specielle filter-teknologier, som er indbygget i brilleglasset, og som på ingen måde er synligt for brillebrugeren.

Få en gratis måling af, hvor meget ultraviolet lys, der trænger igennem dit nuværende brilleglas. Foto: Nyt Syn – Svan Optik.

”Det er langt fra alle brillebrugere, der skifter til solbriller, når de går udendørs, og da slet ikke i gråvejr, eller når de opholder sig i skyggen. Men uanset hvad vejret byder på, kan UV-strålingen være stærk og skade øjnene – der er ingen direkte sammenhæng mellem strålingens intensitet (UV-index) og luftens temperatur. Mange vil derfor have glæde af, at den fulde UV-beskyttelse er indbygget i brilleglasset”, siger Karsten Svan

Brilleglas fra Zeiss med fuld UV-beskyttelse, som fås hos Nyt Syn, dækker bedre end kravene til almindelige brilleglas. Ca. 40% af de farlige UV-stråler blokeres ikke af standard brilleglas, selv om de holder sig inden for de gældende branchestandarder for UV-beskyttelse.

Mange tror, at deres briller giver komplet UV-beskyttelse. Brillebrugeren skal derfor være opmærksom på kvalitetsoplysningerne fra producenten af brilleglasset. Nyt Syn tilbyder som en gratis service at teste alle briller for graden af UV-beskyttelse i glassene.

”Det kræver ikke tidsbestilling at få et UV-tjek af sine brilleglas. Bare kig ind i butikken i Sct. Hansgade 22, så klarer vi det,” siger Karsten Svan.

Fakta om Nyt Syn
NYT SYN er en frivillig optikerkæde med 55 butikker i Danmark. Se mere på nytsyn.dk