Ringsted Kommunes klimatilpasningsprojekt i Benløse Bypark er blandt de indstillede projekter til en plads i Realdanias kommende publikation Klima100, som hylder Danmarks 100 bedste kommunale klimaprojekter. I alt 16 klimaprojekter fra Region Sjælland er indstillet.

Det skriver Realdania til Dit Ringsted.

For at forberede sig på en fremtid med flere skybrud har Ringsted Kommune etableret en vandafledende bypark, der samtidig fungerer som rekreativt åndehul for byens borgere.

Benløse Bypark består af otte nyetablerede bassiner i parken, som forsinker regnvandet fra de nærliggende boligområder, hvoraf et af dem er forklædt som fodboldbane til brug i tørre perioder. Derudover har man i parken oprettet et såkaldt “insekthotel” til leg og læring for de yngste.

I alt 5.600 m3 regnvand kan forsinkes i byparken og et nærliggende vådområde, og vandet renses via et filteranlæg for at sikre rent vand i park, skov og eng.

Foto: Realdania.

Spot på Danmarks bedste kommunale klimaløsninger
Med indstillingen af Benløse Bypark viser Ringsted Kommune, at klimatilpasning også kan skabe øget biodiversitet og lokal trivsel. Projektet er nu med i feltet til at komme med i den Klima100-publikation, som Realdania – i samarbejde med Sustainia – vil præsentere med de 100 bedste klimaprojekter fra danske kommuner.

Klima100-publikationen bliver præsenteret den 23. maj under Nordic Climate Energy Week i BLOX i København.

Ud over at hylde de kommuner, der går forrest i klimakampen, skal Klima100-kampagnen også synliggøre de mange grønne ideer og løsninger, som allerede er realiseret rundt omkring i de danske kommuner – og inspirere til endnu flere.

16 sjællandske projekter er indstillet
Benløse Bypark er indstillet i kategorien “Klimatilpasning”. I alt 16 projekter fra Region Sjælland er med i opløbet om at blive hyldet som nogle af Danmarks bedste kommunale klimaprojekter.

Odsherred markerer sig med fire indsendte projekter, heriblandt kommunens klimasikring af det lavtliggende Nykøbing Sjælland. Derudover har Sorø indstillet tre projekter, alle inden for energieffektivisering, og Slagelse har indstillet to projekter.

Realdanias filantropidirektør Anne Skovbro siger om Klima100:

“Danske kommuner bidrager afgørende til den grønne omstilling, når de udvikler løsninger sammen med forskere, rådgivere og virksomheder. Nye løsninger inden for affaldshåndtering, kollektiv trafik, klimasikring og grøn drift og byggeri af kommunale bygninger er noget af det, der virkelig gør en forskel på klimaregnskabet.”

“Vores Klima100-kampagne skal give kommunerne en anerkendelse af den store forskel, de gør, for det har de fortjent. Vi håber, vi hermed bidrager til, at erfaringer og gode ideer deles på tværs af kommunegrænserne – og måske endda også til udlandet, hvor der er et marked for danske klimaløsninger.”

Kommunerne får besked primo maj, om deres projekt er sluppet gennem nåleøjet til Klima100-rapporten.

GemGem