Projekt Seniorvikar skal matche udvalgte ledige over 50 år med virksomheder, der efterspørger arbejdskraft. Sorø og Ringsted kommuner er fælles om projektet, og i Ringsted skydes det i gang med et informationsmøde den 25. april for de inviterede ledige, a-kasser og vikarbureauer.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Beskæftigelsen er på sit højeste, og der efterspørges kvalificeret arbejdskraft som aldrig før. Samtidig har ældre ledige stor erhvervserfaring og gode kompetencer, men mangler måske det rette netværk til at komme i gang igen.

Derfor gennemfører Sorø og Ringsted kommuner Projekt Seniorvikar, som skal hjælpe ledige seniorer tilbage i job.

150 udvalgte ledige over 50 år inviteres derfor til et stort informationsmøde med udvalgte vikarbureauer den 25. april, hvor der bliver mulighed for at få en samtale med et eller flere af de deltagende vikarbureauer og blive skrevet op til en mere indgående screeningssamtale.

Udvalgte vikarbureauer vil præsentere deres jobmuligheder og jobområder under titlen: ”Fakta og myter om vikaransættelser” og en a-kasse vil deltage med oplæg og vejledning om dagpenge under vikaransættelser. Der vil også være rig mulighed for at få svar spørgsmål.

Seniorerhverv, et netværk for ledige seniorer, vil desuden holde et oplæg på dagen, og der er også mulighed for at blive en del af netværket og dermed få yderligere bredde i jobsøgningen.

Et tilsvarende informationsmøde er netop afholdt i Sorø den 12. april, fortæller projektleder Birgitte Thyde Søe fra Ringsted Kommune.

”Det var en super god dag med et flot fremmøde på over 50 borgere, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra borgere, interessen for at tilmelde sig var stor, og flere af vikarbureauerne meldte tilbage efter mødet, at de allerede har booket interviews med en del borgere. Nu glæder jeg mig til at gentage succesen i Ringsted,” siger hun.

Projektet gennemføres i tæt samarbejde med de lediges a-kasser. Blandt andet har der været afholdt et informationsmøde for med a-kasserne den 13. april med det formål at skabe en fælles platform for at sikre en høj grad af match mellem de lediges kvalifikationer og vikarbureauerne, at styrke brancheskift til områder med høj efterspørgsel efter arbejdskraft samt at sikre, at de ledige får det bedst mulige udbytte af kontakten til virksomhederne.