Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 3. april til den 10. april 2018. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Grundlovsforhør – Forsøg på røveri mod tankstation – Køgevej, Ringsted

Mandag kl. 11.10 foretog efterforskere fra Midt- og Vestsjællands Politi anholdelse af en 26-årig mand fra Ringsted som mistænkt for røveriforsøget mod butikken på F24-tanken, Køgevej 40, 4100 Ringsted, 2. påskedag kl. ca. 20.29.

Politiet offentliggjorde torsdag d. 05.04.18 overvågningsfotos af røveren og modelfotos af flugtbilen med anmodning om hjælp fra offentligheden til at få identificeret røveren. Efterfølgende modtog politiet nogle tip, der førte frem til mistanken mod den 26-årige.

Ved ransagning af den anholdtes bopæl samt efterforskning i øvrigt har politiet fundet det tøj og de sko, som røveren anvendte under røveriet.

Ved røveriet fik røveren dog ikke noget udbytte, da han med en peberspray truede den kvindelige ekspedient til at udlevere kassebeholdningen. Røveren flygtede fra stedet i en sort Chevrolet Spark personbil, der under røveriet havde holdt afventende med en chauffør på Gormsvej, Ringsted. Hverken flugtbilen eller chaufføren er identificeret, hvorfor politiet stadig ønsker oplysninger om flugtbilen og dens chauffør.

Den 26-årige blev tirsdag kl. 09.30 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for røveriforsøget, ulovlig besiddelse af en peberspray samt dagen efter røveriforsøget uberettiget at have optaget et lån ved misbrug af en andens identitetsoplysninger.

Bortvisning af uønsket – Nordrup, Ringsted

Søndag kl. 07.43 fik politiet en henvendelse fra et familiemedlem til en 25-årig mand fra Thyholm, som var dukket op ved familiens bopæl. Familien kunne ikke formå den 25-årige til at forlade stedet og ønskede politiets hjælp, da den 25-årige godt kunne blive opfarende. Politiet kørte til stedet og fik uden problemer fjernet den 25-årige, der blev afleveret på togstationen i Ringsted, så han kunne tage toget hjem.

Kl. 09.41 måtte politiet igen rykke ud til den 25-årige, der nu var højtråbende og lå på gulvet på togstationen, så han skabte utryghed for de rejsende. Det viste sig, at den 25-årige i mellemtiden havde indtaget en flaske spiritus, så politiet måtte frihedsberøve ham for at lægge i detentionen, fordi han ikke kunne tage vare på sig selv. Ved aftentide blev han løsladt fra politistationen i Roskilde, så han kunne rejse hjem.

Vold / ordensbekendtgørelsen – Sct. Hansgade, Ringsted

Søndag kl. 03.30 anholdt politiet en 44-årig mand uden fast bopæl for vold og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han havde forinden taget kvælertag på en 43-årig mand fra København S på grund af misforståelse omkring en drink. De fremmødte politifolk blev tiltalt med fornærmelige ytringer, så den 44-årige blev i anledning af volden og overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen anholdt. Ved visitationen fandt politiet ham også i besiddelse af en mindre mængde hash og kokain. Den 44-årige blev løsladt søndag formiddag efter afhøring til sagerne.

Råbende mand i busskur – Jernbanevej, Ringsted

Lørdag kl. 20.01 rykkede politiet ud til en mand, som både var spirituspåvirket og gik råbende rundt ved et busskur. Da politiet fik kontakt til den 25-årige mand fra Thyholm, truede han med at gøre noget voldsomt ved sig selv. Efter en lægelig vurdering, hvor der ikke var grundlag for yderligere i anledning af de destruktive tanker, blev den 25-årige anbragt i detentionen til afrusning frem til næste morgen, hvor han blev løsladt fra politistationen i Roskilde.

Varetægtsfængsling – Brandstiftelse – Nørregade, Ringsted

Fredag kl. 00.04 rykkede brandvæsnet og politiet ud til flere brande i affaldscontainere og en aviscontainer tæt på flere beboelsesejendomme i Nørregades nordlige ende. Det viste sig, at brandsteder var fordelt over fem områder ved flere adresser. Da den første indsats fra brandvæsnets side var afsluttet, var der pludselig ildebrand/røgudvikling i kælderen under en beboelsesejendom. Dette medførte evakuering af beboere i flere opgange til et nærliggende hotel, hvor beboerne fik midlertidigt ophold under brandvæsnets indsats og politiets undersøgelser på stedet. Personale fra et par ambulancer kontrollerede beboere for eventuel røgforgiftning. Ingen kom fysisk til skade ved branden, men nogle politifolk blev også kontrolleret for eventuel røgforgiftning.

Efterforskning af de mange brande inden for et snævert geografisk område gik straks i gang den følgende den følgende morgen. Ud fra
de indledende undersøgelse kunne politiet foreløbigt konkludere, at der kunne være tale om påsatte brande. Under efterforskningen og bevogtningen på brandstedet fik politiet pludselig øje på en mand, som politiet havde modtaget oplysninger om havde opført sig mistænkeligt ved brandstederne.

Politiet besluttede sig til at foretage anholdelse af den mistænkte – en 29-årig mand fra Ringsted – som blev sigtet og afhøring til brandsagerne. Mistanken mod manden var så stor, at anklagemyndigheden besluttede at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør som sigtet for brandstiftelsen. Ved grundlovsforhøret blev den 29-årige varetægtsfængslet til den 3. maj 2018. Brandstederne er weekenden blevet bevogtet af hjemmmeværnet, og kriminalteknikere vil mandag foretage tekniske undersøgelser på stederne for at sikre spor.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Torsdag kl. 15.18 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld i det vestgående spor vest for Ringsted, idet to bilister var stødt sammen. Det viste sig, at en 34-årig mand fra Frederiksberg under kørsel i en personbil mod vest med ca. 110 km/t var uopmærksom et øjeblik, så han påkørte bagenden af den forankørende personbil ført af en 28-årig mand fra Odder. Ingen af parter kom til skade, og der skete mindre materiel skade på biler. Uheldet bevirkede dog kødannelse på 4-5 km’s længde, indtil der var ryddet op.

Uopfordret håndværkertilbud afvist – Fælledvej, Benløse, Ringsted

Torsdag kl. 15.47 anmeldte en 62-årig mand fra Ringsted, at en udenlandsk mand kl. ca. 15.15 havde henvendt sig uopfordret til ham med et tilbud om udskiftning af tagrender. Tilbuddet var blevet afslået, hvorefter den udenlandske mand var kørt fra stedet i en hvid varebil i ukendt retning. Politiet fandt heller ikke den hvide varebil i området.

Politiet skal kraftigt advare mod at acceptere uopfordrede tilbud fra udenlandske håndværkere, idet sådanne tilbud erfaringsmæssigt kan give problemer både med den aftalte pris og ikke mindst kvaliteten af det udførte arbejde. Derfor skal anmelderen roses for at være skeptisk over for sådanne uopfordrede henvendelser fra udenlandske håndværkere.

Indbrud i perioden
Valsømaglevej, Valsølille, Jystrup Midtsj.
Ålbækvej, Jystrup
Nyvej, Jystrup Midtsj.
Nordrupvej, Mulstrup, Ringsted
Hørstørkervej, Benløse, Ringsted
Slimmingevej, Ringsted