Fredag den 18. maj skulle Sct. Bendtsgade efter tidsplanen have været åbnet efter arbejdet med Torveprojektet. Åbningen er desværre udskudt på grund af uforudsete forhindringer. Torsdag den 24. maj skal Klima- og Miljøudvalget tage stilling til omlægning af buslinje 401.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

I øjeblikket er rundkørslen mellem Sct. Bendtsgade og Sct. Knudsgade gravet op som en del af omdannelsen af Torvet. Ringsted Kommune havde håbet, at vi kunne åbne rundkørslen for trafik fra fredag den 18. maj, men det er blevet forsinket.

Der er blandt andet fundet et lag kridt 4,5 meter under jorden. Tidligere prøveboringer havde ikke vist kridt i undergrunden i nærheden. Når der er kridtlag i undergrunden, skal der tages visse forholdsregler, så det ikke bliver porøst og mister bæreevne.

Ringsted Kommune er i tæt dialog med vores rådgivere og entreprenører, og vi håber at kunne åbne for færdsel i Sct. Bendtsgade fra den 12. juni. Hvis alt går vel, kan vi åbne for færdsel før den dato.

Før Sct. Bendtsgade står helt færdig, skal der blandt andet også lægges ca. 40 meter granitsten. Det vil ske på et senere tidspunkt og har i første omgang ikke indflydelse på, hvornår vi kan åbne gaden for færdsel.

Rørlægningen under rundkørslen ved Torvet blev færdiglagt den 14. maj. Herefter skal rundkørslens belægning gøres endeligt færdig.

Busomlægning på dagsorden den 24. maj
Klima- og Miljøudvalget skal på deres mødes torsdag den 24. maj træffe beslutning om en eventuel omlægning af buslinje 401.

Efter arbejdet er flyttet til Nørregade har der ikke været busbetjening af området omkring Torvet og Nørregade. Klima- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om buslinje 401 skal omlægges ad Bøllingsvej, ad Sct. Bendtsgade eller bevare den nuværende rute uden om bymidten.