Indbrud i varebiler har været et problem igennem længere tid. Tyvene skaffer sig typisk adgang til personbilerne ved at knuse en rude og ved at bryde døre/låse op i varebilerne.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har derfor lavet en folder med gode råd til ejere af varebiler og fået fremstillet et klistermærke med oplysninger på dansk og engelsk om, at værktøjet er mærket mod tyveri.

Politiet har allerede uddelt mange klistermærker til ejere af varebiler og har fået trykt flere klistermærker.

Såvel klistermærket som folderen med gode råd kan hentes gratis på politistationerne i Roskilde, Køge, Holbæk, Ringsted og Kalundborg inden for normal åbningstid.

Tyvene går ikke kun efter kostbart værktøj
Når der begås indbrud i varebiler, går tyvene typisk efter håndværkernes professionelle værktøj. Ved indbrud i personbiler går tyvene efter småeffekter, eller de bryder ind i biler, hvor der synligt ligger poser eller tasker, som potentielt kan indeholde værdier.

Gør din bil uinteressant for indbrudstyvene
Politiet har følgende råd til ejere af personbiler:

  • fjern alt af værdi fra bilen, fx radio/CD-afspiller, navigationsudstyr, elektronisk udstyr, tøj, tasker/poser, gaver, solbriller, mønter m.v.
  • hvis du har værdigenstande i din bil, så sørg for at lægge tingene, så de ikke kan ses udefra, fx i bagagerummet, hvis det er muligt.
  • åbn bilens handskerum, så man udefra kan se, at der ikke ligger værdier gemt i handskerummet.
  • parker nær belysning og beboelse – især hvis bilen parkeres efter mørkets frembrud. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Forebyggelsesafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 50 89 78 08 eller 114.