Unge i Ringsted Kommune har gennem det seneste år kunnet få gratis og anonym rådgivning hos kommunens ungepsykolog. En ny årsrapport fra Ringsted Kommune viser, at der er høj grad af tilfredshed med tilbuddet blandt de unge.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Der opleves en forbedret trivsel blandt unge i Ringsted Kommune i deres ungdoms- og voksenliv. Det viser en ny intern årsrapport, der blev behandlet på Social- og Arbejdsudvalgets møde onsdag den 20. juni 2018.

Ringsted Byråd besluttede i forbindelse med budget 2017 at ansætte en ungepsykolog, der tilbyder op til fem rådgivende, gratis og anonyme psykologsamtaler til unge i alderen 16-25 år. I forbindelse med beslutningen blev der lovet en årsrapport, som gør status over tilbuddet.

Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Britta Nielsen, er meget positiv over for årsrapportens konklusioner:

”Årsrapporten viser blandt andet, at der er en høj grad af tilfredshed med tilbuddet. Derudover tilkendegiver de unge, som har afsluttet et forløb hos ungepsykologen, at de har fået hjælp til at afklare- og håndtere konkrete udfordringer i deres liv, og 71 procent af de unge oplever en forbedret trivsel gennem forløbsperioden. Jeg er super glad for resultaterne, som viser, at tilbuddet lever op til kommunens intention om at sikre bedre trivsel blandt vores unge,” siger hun.

Af årsrapporten fremgår det, at der de seneste 12 måneder har været 92 forløb med unge, som har haft 283 samtaler i alt. Ungepsykologens rolle er at støtte de unge og hjælpe til at reflektere over de forventninger og udfordringer, som de oplever i livet. Det glæder Britta Nielsen, at der bliver taget hånd om sårbare unge i Ringsted:

”Tilbuddet om gratis psykologhjælp til unge har været en stor succes. Jeg er stolt at, at Ringsted Kommune tilbyder støtte til kommunens unge, så de får hjælp og vejledning i at håndtere hverdagens forskellige udfordringer,” siger hun.

Kontakt til ungepsykolog
Unge mellem 16-25 år bosat i Ringsted Kommune kan kontakte ungepsykolog Benjamin Steffen-Nielsen på tlf. 29 43 77 38 (opkald eller sms) eller mail ungepsykolog@ringsted.dk.

Der er på nuværende tidspunkt 1-2 måneders ventetid, men alle unge, som henvender sig, får tilbudt plads på ventelisten.

GemGem

GemGem