Ringsted Kommune går 14 pladser frem i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed. Vi er på vej, men ikke i mål, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Dansk Byggeri har igen i år udgivet en analyse over kommunernes erhvervsvenlighed.

Ifølge den analyse placerer Ringsted Kommune sig på en samlet 74.-plads, og det er en fremgang på 14 pladser sammenlignet med sidste år.

”Jeg er glad for fremgangen fra nummer 88 til 74, men ambitionen er selvfølgelig, at vi skal ligge bedre end nummer 74.

Det tror jeg også på, at vi kommer til. Vi letter fortsat dækningsafgiften, så den er helt væk i 2020. Vi arbejder hele tiden med at gøre vores udbud og dialog med de lokale virksomheder bedre.

Vi har fremgang og vækst i antallet af virksomheder og arbejdspladser. Og sagsbehandlingstiden på byggesager er på vej ned. Det må slå endnu mere igennem næste år”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Byrådet prioriterer erhvervslivet
Kommunernes erhvervsvenlighed er i Dansk Byggeris analyse baseret på 30 indikatorer om virksomheders vilkår. Kommunerne er rangordnet i forhold til hinanden.

”Det er vigtigt for mig at slå fast, at vi har et byråd, der prioriterer erhvervslivet og forholdene for de lokale virksomheder. Vi udvikler Sjællands største nye erhvervsområde og har allerede sat mere end 110 millioner kroner af til det.

Vi har brugt mere end 20 millioner kroner på at fjerne dækningsafgiften for virksomhederne. Vi har afskaffet gebyrerne på byggesagsbehandlingen. Og vi har arbejdet meget med at gøre kommunens udbud af opgaver nemmere for håndværkere og virksomheder”, siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Derfor er jeg også rigtig glad for, at Dansk Byggeri har os helt i toppen, når det gælder udbudspolitik, offentliggørelse af udbud og dialog om udbud. Det har været et indsatsområde for os de seneste år, så det er dejligt at det bemærkes”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

GemGem