På Ringsted Børnefestival den 9. juni får børnene mulighed for at lave de første kreationer til den årligt tilbagevendende kunstudstilling i efteråret med kunst af børn og unge. I år kan de udfolde deres kreative evner inden for temaet ”Edens have”.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Fra sidste års Ringsted Børnefestival.

Igen i år bliver der i efteråret afholdt en kunstudstilling med kreationer af børn og unge i Ringsted.

Optakten sker som en del af Ringsted Børnefestival den 9. juni, hvor kunstprojektet vil have en stand med kunstaktiviteter.

Kun fantasien sætter grænser, når børn og unge får mulighed for sætte kreativiteten i spil inden for årets tema ”Edens have”.

Kunst på tværs af aldersgrupper
Både daginstitutioner og skoler inviteres til at deltage i projektet ”Kunst for børn og unge i Ringsted”. Produktionsskolen i Ringsted har været med til at skabe grundlaget – den rå træstamme for træet i ”Edens have”.

På børnefestivalen vil alle børn og unge have mulighed for at sætte deres eget præg på træet, som skal være med til at danne rammen for udstillingen i efterårsferien.

Ringsted Galleriet er også deltagende i processen sammen med andre kreative kræfter fra Ringsted Kommune. Aldersgrænsen for at bidrage er 25 år.

”Gennem den kreative proces og kunstudstillingen tror vi, at byens børn og unge vil føle stolthed og fællesskab ved at skabe noget sammen på tværs af aldersgrupper. Vi håber at se mange forskellige udtryk, og at kunstprojektet kan give børn og unge lyst til at udtrykke sig kreativt”, fortæller Birgit Bøgebjerg, der er blandt arrangørerne af ”Kunst for børn og unge i Ringsted 2018”.

Stor udstilling i efterårsferien
De deltagende dagsinstitutioner og skoler har mulighed for løbende at arbejde på deres kunstproduktioner frem til efteråret. Projektet afsluttes i uge 42, hvor alle deltagende børn og unges kunst vil blive forenet.

Bidragene vil dels være forberedt hjemme, dels gennem direkte deltagelse i skabelsen af ”Edens have” i det arbejdende værksted i efterårsferiens tre første dage.

”Kunst for børn og unge i Ringsted 2018” afrundes med fernisering af ”Edens have” om torsdagen ved Borgmester Henrik Hvidesten. Det arbejdende værksted og ferniseringen af den fælles ”Edens have” foregår alt sammen på Ringsted Bibliotek og vil kunne opleves frem til lørdag den 20. oktober 2018.

Alle privatpersoner, foreninger, skoleklasser og institutioner kan bidrage med kreationer til udstillingen, og alle kunstformer er velkomne.

Fakta
Det er femte gang, at en projektgruppe i Ringsted Kommune står for gennemførelse af det årlige kunstprojekt ”Kunst for børn og unge i Ringsted”.

Tidligere år har kunstprojektet været afholdt som en konkurrence, men i år er det den fælles proces, som er i fokus.