Der er blevet sat informationsskilte og redningskranse op ved tre nye badesteder i Ringsted Kommune. Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted. 

Der er godt nyt til vandglade børn og andre, der trænger til en kølig dukkert i sommervarmen. Ringsted Kommune har åbnet tre nye badesteder. De nye badesteder er placeret ved:

  • Badebroen på nordsiden af Gyrstinge sø med adgang via Øvej.
  • Ved isætningsplatformen ved Haraldsted Langesø – nedenfor Traktørstedet.
  • Badebroen ved vestdæmningen på Haraldsted Langesø – adgang via Sandvejen eller Ejlstrupvej. Informationsskiltet står ved parkeringspladsen ved søsportshjørnet.

De nye badesteder er ikke Blå Flag-strande, så Ringsted Kommune sætter ikke det Blå Flag op ved dem. Der vil dog blive taget vandkvalitetsprøver og holdt øje med badevandskvaliteten, så du trygt kan hoppe i vandet.

Ved de tre nye badesteder står der skilte med information om badevandskvaliteten. Hvis der er en anden forurening end blågrønalger, vil det fremgå af informationsskilte på stedet og på kommunens hjemmeside, ligesom pressen vil blive orienteret.

Badende skal selv holde øje med blågrønalger i vandet. Hvordan du gør det, kan du læse mere om på informationskiltene ved badestederne. Som hovedregel siger man, at den badende skal kunne se sine tæer, når man står i vand til knæet.

Ringsted Kommune håber, at de nye badesteder vil blive taget godt imod og brugt godt.