Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 27. juli 2018 til 7. august 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 17.58 overså en 54-årig mand fra Bulgarien, at der på motorvejen i det vestgående spor vest for Ringsted var opstået kø. Under kørslen i 2. vognbane med ca. 90 km/t påkørte han den forankørende personbil, der blev ført af en 28-årig mand fra Aarhus V med ca. 50 km/t på grund af køen forude. Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil de implicerede køretøjer var blevet flyttet ind i nødsporet. Kl. ca. 18.45 var bilerne flyttet og motorvejen atter farbar i alle spor. Ingen kom til skade ved uheldet.

Brandundersøgelse

Benløseparken, Benløse, Ringsted
Kl. 02.37 evakuerede brandvæsnet og politiet en opgang i en beboelsesejendom, efter at der var udbrudt brand i et elskab i kælderen. Branden blev hurtigt slukket, så de evakuerede beboere kunne komme retur til deres lejligheder. Branden var formentlig opstået ved en eller anden form for kortslutning og havde udviklet noget røg, så kælderen måtte luftes ud. Ingen kom til skade ved branden.

Øvej, Allindemagle, Ringsted
Kl. 03.05 – 40-årig mand fra Mørkøv sigtet for at tænde bål ved vandkanten til Gyrstinge Sø, hvor han var på natfiskeri.

Brandundersøgelse – Sørupvej, Sørup, Ringsted

Kl. 16.05 udbrød der brand i hovedbygningen på Sørup Herregaard. Ved branden var der flammer og røg ud ad vinduerne, ligesom branden bredte sig til etageadskillelsen mellem stueetagen og førstesalen. Klokken ca. 19.30 var branden slukket, og ingen var kommet til skade. Området blev afspærret, idet politiet skal foretage yderligere undersøgelser af brandstedet i et forsøg på at få fastlagt årsagen til brandens opståen.

Mistænkelig mand i bil – Kildemarken, Ringsted

Kl. 19.58 anmeldte pårørende til en 12-årig pige fra Ringsted, at hun kl. ca. 12.00 ventede på bussen ved et stoppested på Kildemarken ved Kildebakken. En sølvfarvet bil med sort, nedslået kaleche kørte forbi, men bakkede tilbage, hvorefter føreren spurgte den 12-årige, om hun ville have et lift til et nærliggende supermarked. Den 12-årige ignorerede manden, som hun ikke kendte, og gik fra stedet, hvorefter manden kørte fra stedet i sin bil. Føreren af bilen blev beskrevet som: A: Mand, Afrikansk af udseende, 30-50 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: mørk jakke og T-shirt, kørende i en personbil muligvis af mærket BMW.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der enten har set bilen i området, eller som kan give oplysninger om føreren, så politiet kan få opklaret, om der i givet fald skulle ligge andre motiver end et tilbud om et lift bag mandens henvendelse til pigen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Forsøg på indbrud – Vollerslevvej, Ringsted – Køge

Kl. 23.35 kontaktede en opmærksom, 34-årig mand fra Ringsted politiet, fordi han undrede sig over et udenlandsk varebil, der kørte langsomt og søgende på vejene omkring anmelderens bopæl. Da føreren af varebilen opdagede, at anmelderen fulgte efter, blev hastigheden sat op. Bilen kørte ad Ringstedvej mod Ringsted, og politiet fik i Fjellebro kontakt til varebilen, der udramatisk blev standset. I den bulgarsk registrerede varebil var to mænd på 34 og 38 år fra Rumænien, som blev anholdt som mistænkte for enten at ville begå indbrud omkring anmelderens bopæl eller at have begået et indbrud et p.t. ukendt sted. Politiet fandt i bilen nemlig ud over diverse lommelygter arbejdshandsker, skruetrækkere og koben med malingsrester. Den ene anholdte havde danske penge på sig. Politiet forsøger nu at finde ud af, om de to anholdtes bl.a. kan knyttes til et indbrudsforsøg på Fluebæksvej, Benløse, Ringsted, kl. ca. 22.50, hvor en 26-årig kvinde overraskede to mænd på vej ind ad åbentstående altandør. Politiet skal fredag med hjælp fra en tolk have afhørt de to mænd, hvorefter anklagemyndigheden tager stilling til, om de skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.

Mand på taget – Tværalle, Ringsted

Kl. 08.31 anmeldte personalet på et sportscenter, at de kl. ca. 06.50 havde opdaget en fremmed mand på taget ved siden af hallerne. Da personalet henvendte sig, havde manden taget flugten til fods i retning mod Østre Parkvej, hvor han forsvandt i ukendt retning. Politiet kunne konstatere, at han var kravlet op på taget på østsiden af bygningen, men der var ikke umiddelbart tegn på noget kriminelt, f.eks. indbrudsforsøg, på taget. Manden blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 22-25 år, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, kort sort hår og engelsktalende. På stedet sikrede politiet nogle tekniske spor i forsøget på at få manden identificeret, så formålet med hans adfærd måske kan opklares.

Truende togpassagerer – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 09.12 assisterede politiet DSB på Ringsted station, idet et par passagerer havde en voldsom adfærd over for togpersonalet i et tog med flere andre passagerer. Politiet fik kontakt til en 27-årig mand fra Toreby L, som var den mest truende og udadreagerende over for togpersonalet. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og bortvist fra toget sammen med en 39-årig kvinde uden fast bopæl. Ingen af de to havde billet til toget, så DSB gav begge en kontrolafgift for at rejse uden billet.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej/Klostervangen, Ringsted

Kl. 14.55 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i krydset, hvor to biler var stødt sammen, ligesom trafikken i krydset blev generet af de havarerede køretøjer. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 20-årig kvinde fra Ringsted i en personbil var kørt ad Nordre Ringvej mod nordøst. I lyskrydset kørte hun for grønt lys frem i den hensigt at svinge til venstre ad Klostervangen. Under svingningen overså hun tilsyneladende en modkørende personbil ført af en 21-årig mand fra Fjenneslev, som ikke kunne undgå at køre ind i højre side på den 20-åriges bil. Klokken ca. 16.15 var krydset ryddet for de implicerede køretøjer, således at trafikken kunne normaliseres. Den 20-årige kan forvente at høre yderligere fra politiet i anledning af uheldet.

Kontrol af udenlandsk arbejdskraft – Ringsted

Kl. 14.30 foretog udlændingekontrolafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi en kontrol af udenlandsk arbejdskraft på en spiserestaurant i den centrale del af Ringsted by og kort efter en kontrol på en tilsvarende restaurant i den nordlige del af byen. Begge kontroller var hurtigt overstået, idet politiet ikke fandt anledning til indgriben over for nogen af de 15 kontrollerede personer på de to restauranter.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej / Spånnebæk, Holbæk

Kl. 09.51 var der sket et færdselsuheld i krydset Spånnebæk – Gl. Ringstedvej, hvor en cyklist var blevet påkørt af en bilist. Ambulancepersonale kørte en tilskadekommen, kvindelig cyklist på skadestuen til undersøgelse og behandling for brud på den ene ankel. Uheldet skete, da en 77-årig mand fra Holbæk i en personbil under kørsel ad Spånnebæk mod nord ville svinge til højre ad Gl. Ringstedvej mod nordøst. Under svingningen overså han og påkørte en 67-årig kvinde fra Holbæk, der cyklede ad Gl. Ringstedvej mod nordøst, og som blev påkørt på sin højre side. Cyklisten anvendte cykelhjelm under kørslen. Den 77-årige bilist, der selv slap uskadt fra ulykken, kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Natlig tyvetogt i kælderen – Vestervej, Ringsted

Kl. 01.31 slog en 28-årig kvinde fra Ringsted alarm, fordi hun og en anden kunne høre larm fra kælderrummene under deres bopæl. De undersøgte forholdet nærmere og afslørede en mand i at flytte stjålne ting ind i sit eget kælderrum. Politiet sigtede derfor en 44-årig mand fra Ringsted for indbrud i et kælderrum tilhørende en 71-årig kvindelig beboer i ejendommen. De stjålne effekter blev flyttet retur til rette kælderrum, og den 44-årig vil senere høre nærmere fra politiet.

Indbrud i perioden
Fluebæksvej, Benløse, Ringsted
Vollerslevvej, Ringsted

Foto: ABW