Akademi K er et nyt kulturakademi for 13-18-årige med et kreativt talent. Akademiet udbyder fem linjer: Forfatter, Billedkunst, Musik, Electronica og Scenekunst. Der er tilmeldingsfrist den 1. oktober.

Et nyt tilbud skal ramme de unge, der kan og vil lidt mere med deres kreative talent. Akademi K er et nyt akademi under Ringsted Musik- og Kulturskole. Det er henvendt til de 13-18-årige, som vil have undervisning på højt niveau på deres felt og være med til at arbejde kreativt i tæt samarbejde med de andre linjer.

”Akademi K er Ringsteds nye kulturakademi for nogle af de største kreative talenter i aldersgruppen. Akademiet er for dig, der gerne vil noget mere med dine evner, og som gerne vil udvikles og udfordres endnu mere, end du bliver i din skole eller på Musik- og Kulturskolen,” siger Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole.

På Akademi K bliver der mere tid til den enkelte til undervisning, og en vigtig del af Akademi K er samtidig, at eleverne arbejder sammen på tværs af de fem linjer. Det kan som eksempel være, at billedkunsteleverne har lavet et maleri, som musikeleverne kan sætte lyd til, og som scenekunsteleverne kan opføre.

”At gå på Akademi K handler ikke kun om, at du skal blive rigtig dygtig på for eksempel dit instrument. Det handler også om, at du har engagement og vil være med til at skabe nye værker på tværs af kunstarterne. Det er også ofte sådan, man arbejder ude i kulturlivet, for eksempel ved opsætning af de store teaterstykker,” siger Jacob Brandt Jensen.

Undervisningen foretages både af lærere fra Ringsted Musik- og Kulturskole og af lærere udefra. Fælles er, at det er lærere med højt fagligt niveau, og at den enkelte elev bliver matchet med sin lærer, så personlighed og faglighed passer sammen.

Akademi K udbyder fem linjer
Akademi K udbyder fem linjer, og de har alle start den 1. november i år. De fem linjer er:
Forfatter: For dig, der har særlig interesse og talent for sprog. Måske du har skrevet til skrivebordsskuffen eller altid har arbejdet ekstra grundigt med den danske stil.
Billedkunst: For dig, der gerne vil fordybe dig i billedkunsten, og for dig, der kan lide at tegne og slippe fantasien løs.
Musik: For dig, der brænder for at spille musik. Du vil gerne blive endnu bedre på dit instrument og være med til at skabe og fortolke musik.
Electronica: For dig, der brænder for at lave musik på computer. Du vil gerne lære om musikprogrammer, effekter, samples og synthesizers såvel som toner, grooves og musikalske strukturer.
Scenekunst: For dig, der vil arbejde som skuespiller, og dig, der vil snuse til de mange facetter af skuespillets udtryk og teknikker – på teater såvel som film.

Kom til informationsmøde den 20. september
Er du blevet nysgerrig på Akademi K kan du komme til informationsmøde og høre meget mere om Ringsteds nye kulturakademi for 13-18-årige. Du kan møde skolens ledelse. Det foregår:
Torsdag den 20. september kl. 17.00 på Musik- og Kulturskolen, Regimentet 3, 4100 Ringsted.

Læs mere om Akademi K på www.akademik.ringsted.dk eller følg dem på Facebook.

Praktisk om undervisningen
Undervisningen i Akademi K foregår i et forløb fra den 1. november 2018 til den 1. april 2019.

I alle linjers forløb indgår en fælles opstart, ca. 15 undervisningsgange og et antal workshops/projekter samt et større afslutningsprojekt. Et undervisningsforløb koster 2.000 kr.

For at sikre den bedst mulige sammensætning af elever og et højt fagligt niveau i Akademi K har hver af de fem linjer nogle kriterier for optagelse. Det kan for eksempel være gennem anbefaling fra en faglærer, på baggrund af en samtale eller en vurdering af indsendt materiale. Læs mere på www.akademik.ringsted.dk.

Der er tilmeldingsfrist den 1. oktober

Foto: ABW