Flytekniker Emilie Teglers Olsen fra Ringsted er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2018 uddeles torsdag den 27. september i København. Undervisningsminister Merete Riisager deltager igen i år i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

Det er 16. år i træk, at Metalindustriens Uddannelsesudvalg uddeler ML-Prisen til 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, finder sted den 27. september i Den Sorte Diamant i København.

Foruden de dygtige nyuddannede svende er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

ML-Prisen. Foto: Industriens Uddannelser

Alle 25 prismodtagere har skilt sig ud med et højt fagligt niveau, men de sociale kvaliteter vægtes også højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Emilie og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Både skole og virksomhed skal indstille
Emilie har gået på TEC og været i lære hos Copenhagen AirTaxi A/S. Hun er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

– Emilie viste hurtigt en exceptionel udvikling. Hun voksede meget med opgaverne og kom hurtigt med på alle områder i arbejdet i hangaren. Hun har meget hurtigt lært at stå på egne ben og udføre jobbet med omhu og stor kvalitetsbevidsthed om håndværket.

Selv giver Emilie følgende bud på, hvorfor netop hun har skilt sig ud blandt de mere end 270 indstillede:

– Jeg synes, faget er rigtig spændende, og der er stor variation i arbejdet og en masse spændende projekter. Jeg elsker mekanik, og jeg skruer i biler i fritiden. Min bror er pilot, min far er flymekaniker, og min kæreste er også flymekaniker, så det ligger ligesom i familien.

Minister deltager i prisoverrækkelsen
Undervisningsminister Merete Riisager deltager igen i år i arrangementet og vil sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne og hver især holde tale.

ML-Prisen 2018 kan følges via livestreaming fra Industriens Uddannelsers Facebookside fra cirka kl. 10.30: https://www.facebook.com/IndustriensUdd/

Læs mere om prisoverrækkelsen her:
https://iu.dk/virksomheder/legater/ml-prisen/

Flytekniker Emilie Teglers Olsen fra Ringsted er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2018 uddeles. Foto: Industriens Uddannelser