Metalindustrien hyldede de dygtigste talenter med ML-Prisen. 25 af de dygtigste svende inden for metalindustrien blev fejret torsdag formiddag i Den Sorte Diamant i København. En af prismodtagerne var Emilie Teglers Olsen fra Ringsted.

Torsdag den 27. september hyldede metalindustrien 25 af sine største talenter i Den Sorte Diamant i København, da ML-Prisen blev uddelt for 16. gang. Da alle 220 gæster var på plads i Dronningesalen, indtog formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og DI’s erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen, talerstolen.

– Tak, fordi I har valgt en uddannelse, som både ruster jer og virksomhederne til fremtiden. Hvis vi ikke har nok faglærte medarbejdere, er der ikke meget at bygge videre på. Det er alvor, når vi siger, at der er brug for, at flere gør som jer – og at virksomhederne stiller praktikpladser til rådighed, sagde Lone Folmer Berthelsen.

De 25 prismodtagere flankeret af Kasper Palm og Lone Folmer Berthelsen. Foto: Industriens Uddannelser

Vigtigt at fejre de ekstraordinært dygtige
Under prisoverrækkelsen deltog også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i stedet for undervisningsminister Merete Riisager, som var blevet forhindret i at deltage.

– Det er dejligt, når vi festligholder, belønner og tør tale om dem, der gør en ekstraordinær forskel. Det skal vi blive bedre til i lille Danmark, for hvis vi skal blive ved med at gøre en forskel i verden, er vi afhængige af, at der er nogen der er ekstraordinært dygtige, og det er I, lød det fra beskæftigelsesministeren.

De 25 prismodtagere og deres gæster fik derefter mulighed for at opleve et musikalsk indslag med den prisvindende træblæserduo, Duo Ventus, der består af Louise Anine Henriksen på klarinet og Michaela Hansen på fløjte.

Mulighedernes uddannelse
Herefter blev hver prismodtager kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster. Til slut kom næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, på scenen.

– Jeg håber, at I vil være jeres position som rollemodel bevidst og bruge den – til at hjælpe de unge, I møder – men også til at sende beskeden om, at en erhvervsuddannelse er mulighedernes uddannelse, videre til arbejdsgivere og politikere, sagde Kasper Palm.

Hundredevis af svende indstillet til ML-Prisen
Igen i år var antallet af indstillede til ML-Prisen rekordhøjt. Flere end 270 nyuddannede svende var indstillet til den ærefulde pris. De 25 svende har alle udmærket sig med et 12-tal til svendeprøve og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdsplads. For at komme i betragtning til ML-Prisen skal indstillingen både komme fra praktikvirksomheden og erhvervsskolen.

Blandt prismodtagerne var flytekniker Emilie Teglers Olsen fra Ringsted. Emilie har gået på TEC og været i lære hos Copenhagen AirTaxi A/S. Hun blev indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab.

Flytekniker Emilie Teglers Olsen fra Ringsted var blandt prismodtagerne til ML-Prisen 2018. Foto: Industriens Uddannelser
Foto: Industriens Uddannelser