Ringsted Bibliotek afprøver som de første i landet en helt ny biblioteksform, som vil tilgodese kommunens borgere i landområderne. Projektet starter i oktober og slutter i september 2019.

Et bibliotek med lange åbningstider og tæt på
”Med MoBibben kan man gå på biblioteket, når man vil. MoBibben er tæt på og har lange åbningstider”, fortæller projektmedarbejder Camilla Bøcher Roesen, bibliotekar på Ringsted Bibliotek og Borgerservice, og fortsætter ”Det har været et stort ønske for os at gøre det nemmere for borgerne i landområderne at komme på biblioteket i en travl hverdag”.

Som de første i landet tilbyder Ringsted Bibliotek en helt særlig service til sine borgere på landet. MoBibben er placeret på centrale steder i de fire landsbyer, der betjenes. Den står én uge på hver holdeplads og flyttes derefter til en ny holdeplads i en ny landsby. Åbningstiden er mandag kl. 13-22, tirsdag–torsdag kl. 8-22, fredag-lørdag kl. 8-20 og søndag kl. 8-22.

I MoBibben kan man låne og aflevere, hente bestilte materialer og i øvrigt lade sig friste af de bøger, tidsskrifter mm., som er udstillet. Selvom MoBibben er lille, indeholder den i virkeligheden langt mere fordi den er indgangen til alle de tilbud, som Ringsted Bibliotek i øvrigt tilbyder sine borgere. Du kan bestille materialer, der er hjemme på Ringsted Bibliotek, og få dem leveret til MoBibben dagen efter på hverdage.

MoBibben, det mobile bibliotek
MoBibben er et bibliotek, som er indrettet i en mindre container. Biblioteket bliver uden personale og med adgangskontrol. Fire af bogbussens stoppesteder bliver erstattet af MoBibben. Oprydning, udstillinger mm. vil blive passet af såvel bibliotekets personale, som frivillige fra lokalområderne. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og gennemføres i samarbejde med Landsbyforum Ringsted. Projektet slutter i september 2019.

Holdepladser:
Ørslev ved Kulturhuset – starter mandag den 1. oktober
Nordrup ved Nordbakkeskolen– starter mandag den 8. oktober
Bringstrup overfor Forsamlingshuset– starter mandag den 15. oktober
Vetterslev bagved Seniorklubben– starter mandag den 22. oktober

”Med MoBibben kan man gå på biblioteket, når man vil. MoBibben er tæt på og har lange åbningstider”. Foto: Ringsted Bibliotek og Borgerservice