Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 23. august 2018 til den 5. september 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trusler mod vidner – Valsømagle, Ringsted

Kl. 15.37 anmeldte en 47-årig kvinde fra Ringsted, at hun netop havde besøg af et familiemedlem i relation til en 74-årig mand fra Ringsted, som forleden havde skudt ud over en offentlig vej. Det mandlige familiemedlem til den 74-årige havde været truende over for anmelderen og hendes ægtefælle i anledning af sagen mod den 74-årige. Herefter var han kørt fra stedet i en bil i ukendt retning. Politiet fandt ved efterforskning frem til en mistænkt og spirituspåvirket, 46-årig mand fra Ringsted, der blev truffet på sin bopæl. Da han svarede til beskrivelsen af den truende mand, blev han anholdt og sigtet for trusler mod anmelderen. Efter en kort afhøring blev den 46-årige løsladt, da anklagemyndigheden ud fra en konkret vurdering ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør. Senere vil den 46-årige dog høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Hest påkørt – Ringstedvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.38 orienterede en 53-årig mand fra Mørkøv politiet om en lettere påkørsel af en hest, der pludselig var kommet løbende på tværs af vejen i det tågede vejr. Den 53-årige kørte med lav hastighed i nordlig retning ad Ringstedvej, da han lidt syd for Svinninge ramte hesten, som fortsatte i løb væk uden formentlig større skader. Bilen havde også kun fået en lille bule efter mødet med den mellemstore hest, der blev beskrevet som hvid med en grå manke. Politiet har noteret sig bilistens oplevelser, såfremt en hesteejer skulle undre sig over en lettere såret hest i sin fold.

Tricktyveri – Kongensgade, Ringsted

Kl. 22.42 anmeldte pårørende til en 94-årig mand fra Ringsted, at den 94-årige havde fået uventet besøg imellem kl. 20.00-20.30 af en kvinde, der udgav for at være fra hjemmeplejen. Hun blev lukket ind, og de gik ind i stuen, hvor den 94-årige blev sat med ryggen mod gangen/indgangen. Under snakken med kvinden mistænkes en anden person for at have sneget sig ind i soveværelset, hvorfra kontanter blev stjålet fra en tegnebog. Kvinden, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, blev beskrevet som: A: Kvinde, 25-25 år, 160-160 cm, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: så ikke dansk ud og talte dårligt dansk.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området mandag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 01.11 var det sket et færdselsuheld mellem en knallert og en fodgænger. Det viste sig, at en 49-årig mand fra Bjæverskov i spirituspåvirket tilstand kørte på lille knallert på cykelstien ad Ringstedvej mod vest, da han påkørte en 51-årig mand fra Bjæverskov, der som fodgænger gik på cykelstien. Den 49-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde hans knallert til nærmere undersøgelse på mistanke om konstruktive ændringer. Begge parter slap uskadte fra uheldet.

Færdselsuheld – Skælskørvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 10.23 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor et par cyklister var kørt frontalt ind i en modkørende bil i forbindelse med afviklingen af cykelløbet “Medieløbet”. Ambulancer var sendt til uheldsstedet, hvor det viste sig, at en 44-årig mand fra Vordingborg, som deltager i cykelløbet kørte ad Skælskørvej mod sydvest med 40-50 km/t. I en vejkurve med dårlige oversigtsforhold var han placeret i den modsatte kørebanehalvdel på grund af cykelfeltets bredde. Ved kurvens afslutning kunne han ikke undgå frontalt sammenstød med en modkørende personbil ført af en 63-årig mand fra Fjenneslev. Bilisten var trukket inden mødet med cykelfeltet trukket ud i rabatten, men kunne ikke undgå sammenstødet med cyklisten, der røg op på bilen og ind i bilens frontrude. En anden cyklist – en 57-årig mand fra Næstved – forsøgte at undvige uheldet, men væltede selv herved. Begge cyklister blev bragt til skadestuen i Slagelse, hvor den 44-årige fik konstateret et åbent sår på det ene ben og en læsion på halsen. Den anden cyklist fik konstateret mulig hjernerystelse. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer, da de første oplysninger om alvorligheden i tilskadekomsten var værre end de reelle skader konstateret på skadestuen. Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren, før der træffes afgørelse i sagen.

Ulovlig våbenbesiddelse – Valsømagle, Ringsted

Kl. 11.52 fik politiet en henvendelse om, at en mand fra en given adresse havde skudt mod nogle indpakkede halmballer, der stod på en anden mands grund. Skuddene var ifølge anmeldelsen afgivet hen over offentlig vej, inden anmelderen gjorde manden opmærksom på det ulovlige i skyderiet. Politiet kørte med flere patruljer til området for at få kontakt til manden, der var set gå ind på en bestemt adresse. Politiet fik under fornøden sikkerhed, men helt udramatisk kontakt til en 74-årig mand fra Ringsted kl. 13.15, hvor han blev anholdt som mistænkt for ulovlig våbenbesiddelse. Ved anholdelsen var han i besiddelse af en haglpatron i sine bukser, men ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet to haglgeværer med tilhørende ammunition samt anden ammunition til et andet våben. Den anholdte havde ingen tilladelse til hverken besiddelse af våben eller ammunition. Ved nærmere undersøgelse af en halmballe tæt på den anholdtes bopæl kunne politiet konstatere skudhuller fra et par skud med haglammunition. Ingen havde tilsyneladende været i konkret livsfare, selv om skyderiet mod halmballen formentlig var foregået ud over offentlig vej. Efter afhøring til sagen forblev den 74-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden skal vurdere, hvorvidt han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 18.50 anholdt og sigtede politiet en 75-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på skadestuen i Holbæk til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – aquaplanning – Køge / Ringsted / Holbæk

Kl. 17.11 kørte en 46-årig mand fra Borup i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen, Køge, i en personbil, som han mistede herredømmet over på grund af aquaplanning. Det medførte, at han snurrede rundt og røg ind i autoværnet med mindre skade på både autoværnet og bilen til følge. Bilens ene dæk punkterede også ved uheldet, som han selv slap uskadt fra.

Kl. 17.41 skete endnu et færdselsuheld på grund af vand på kørebanen på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Ringsted. En 27-årig mand fra Bagsværd kørte i en personbil med ca. 100 km/t, da han med venstre hjulpar ramte en vandpyt, så han mistede herredømmet over bilen. Han påkørte autoværnet i midterrabatten, men slap selv uskadt fra uheldet. Der opstod dog skader på bilen og autoværnet. I forbindelse med uheldet opstod en kø på ca. 2 km, inden bilen var fjernet kl. ca. 1840.

Kl. 17.50 kørte en 27-årig mand fra Roskilde i en personbil ad Holbækmotorvejen mod øst ved Roskilde, da han mistede herredømmet over bilen på grund af aquaplanning. Han kørte derfor af vejen og ramte autoværnet i midterrabatten. Han slap også uskadt fra uheldet.

Tyveri fra varebiler – Benløseparken, Benløse, Ringsted

Torsdag formiddag modtog politiet fire anmeldelser om tyveri fra varebiler, der alle havde været parkeret/henstillet i Benløseparken. Tyven(e) havde skaffet sig adgang ved enten at knuse en rude eller bryde en bagdør op, hvorefter primært værktøj blev stjålet. Tyverierne er foregået på ukendte tidspunkter i løbet af natten mellem onsdag og torsdag.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området om natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Parkvej, Køge

Kl. 09.59 var der sket et færdselsuheld i lyskrydset Ringstedvej-Parkvej, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen. Bilisten var efterfølgende flygtet fra stedet uden at give sig til kende over for cyklisten. Det viste sig, at en 57-årig kvinde fra Herfølge kørte på cykel på cykelstien ad Ringstedvej mod øst og skulle ligeud i lyskrydset ved Parkvej. En højresvingende bilist ramte med forskærmen ind i venstre side på den kvindelige cyklist, der væltede på grund af sammenstødet. Bilisten fortsatte ifølge cyklisten straks sin kørsel ad Parkvej uden at standse op og deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Bilistens bil blev beskrevet som en sølvgrå Citroen Berlingo, men politiet har ingen oplysninger om føreren. Politiet forsøger nu at finde frem til bilen, der har været impliceret i uheldet. Cyklisten blev kørt på skadestuen til kontrol for eventuel skade i skulderen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der bemærkede uheldet, og som måske har oplysninger om bilisten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Narkolovgivningen – Ringsted

Kl. 10.50 fik politiet i Ringsted et tip fra en opmærksom borger, der undrede sig over nogle personers adfærd i en kolonihave og mistænkte dem måske for at have noget med narkotika at gøre. Politiet reagerede straks på tippet og tog ud til den pågældende kolonihave og det udpegede hus, hvor politiet traf en 47-årig kvinde og en 51-årig mand begge fra København Ø. Politiet havde taget en narkohund med, idet de to personers kolonihavehus blev ransaget på mistanke om besiddelse af narkotika. Hverken politiet eller narkohunden fandt noget i kolonihavehuset, hvorefter politiet ransagede et køretøj, som de to personer havde rådighed over. I bilen fandt politiet til gengæld en større mængde heroin, hvorfor de to mistænkte blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videredistribution. De to anholdte er fortsat i politiets varetægt
og vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde fredag kl. 10.45. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning i forbindelse med retsmødet.

Vold – Haslevvej, Ringsted

Kl. 09.35 slog en 40-årig mand fra Næstved alarm, idet han netop var blevet overfaldet og udsat for vold på et kontor ved et industrilejemål, hvor en tidligere lejer var mødt op og frustreret over, at han ikke længere havde adgang til stedet på grund af en tidligere opsigelse fra udlejers side. Der opstod en diskussion mellem de to parter, hvorefter den tidligere lejer hidsede sig op og slog den 40-årige i ansigtet med et krus og ødelagde en PC-skærm. Den 40-årige flygtede fra sit kontor ud til et område, hvor andre personer arbejdede, og som måtte lægge sig mellem de to parter for at undgå yderligere overfald på den 40-årige. Den ophidsede, tidligere lejer flygtede herefter fra stedet i en bil, inden politiet nåede frem til stedet. Politiet har nu optaget en anmeldelse om vold og skal senere have fat i den tidligere lejer fra den nordlige del af Næstved kommune med henblik på en sigtelse for bl.a. vold og afhøring til sagen. Offeret blev vejledt om efterfølgende at søge læge med henblik på undersøgelse og registrering af eventuelle skader som bevis i sagen.

Indbrud i perioden
Kværkebyvej, Kværkeby, Ringsted
Kaserne Parkvej, Ringsted
Hørstørkervej, Benløse, Ringsted
Thomas Kingosvej, Benløse, Ringsted
Herman Bangs Vej, Benløse, Ringsted
Ringstedvej, Store Merløse
Gl. Ringstedvej, Holbæk
Sorøvej, Ringsted
Anlægsvej, Ringsted
Skolegade, Ringsted