Torsdag den 11. oktober besøger sundhedsminister Ellen Trane Nørby Knud Lavard Centret i Ringsted Kommune, hvor det nye Ringsted Sundhedshus er ved at blive etableret. Besøget er del af en rundtur på tværs af landet for at få inspiration til regeringens sundhedsreform, der offentliggøres efter efterårsferien.

Foto: ABW

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er i uge 41 på besøg rundt i landet for at få inspiration til regeringens sundhedsreform, der offentliggøres efter efterårsferien.

Torsdag lægger hun vejen forbi Ringsted Kommune, hvor hun skal besøge Knud Lavard Centret, hvor Ringsted Kommunes nye Sundhedshus skal etableres.

Ideen med det nye sundhedshus er at skabe et samlet sundhedscenter med forskellige kommunale sundhedstilbud samt et lægehus. På sigt er det planen, at man vil integrere nogle regionale sundhedstilbud i centeret også.

“Jeg er spændt på at høre om de planer, der bliver arbejdet med i Ringsted, hvor det nye sundhedshus skal samle en række nære sundhedstilbud på ét sted. Samarbejde på tværs af kommuner, region og praktiserende læger er vejen frem, når vi skal skabe bedre rammer for fremtidens sundhedsvæsen. Og her spiller Ringsteds planer rigtig godt ind,” siger Ellen Trane Nørby forud for besøget i Ringsted.

Regeringen vil inden længe præsentere en sundhedsreform, som skal skabe mere nærhed, sammenhæng og tryghed i sundhedsvæsenet. Regeringen vil med sundhedsreformen blandt andet oprette 21 nære sundhedsfællesskaber på tværs af sygehuse, kommuner og almen praksisser.

Ud over Ringsted besøger sundhedsministeren torsdag også Nyborg Kommune, Horsens Kommune og et Lægehus i Kolding, foruden at hun allerede onsdag er en tur forbi Nykøbing Falster Sygehus og Maribo Sundhedshus i Lolland Kommune.

Under besøget vil ministeren få en rundvisning på stedet og møde Ringsted Kommunes borgmester Henrik Hvidesten, direktør for Social- og Sundhed og Arbejdsmarkedsområderne Andreas Jegstrup, og centerchef for Social- og Sundhedscenter Alice Morsbøl.