Bedemand Niels Pedersen fra Søgade Begravelse opfordrer folk til at udfylde ‘Min sidste vilje’. Da det gør det nemmere, når familien skal planlægge begravelsen eller bisættelsen.

Foto: Søgade Begravelse

Folk har mange forskellige ønsker til, hvordan deres begravelse eller bisættelse skal foregå, men det er ikke altid, at de pårørende ved, hvad afdøde havde af ønsker. Hvis man vil hjælpe sine pårørende, er det en rigtig god idé at tage en tur forbi bedemanden og få et eksemplar af ‘Min sidste vilje’ og udfylde den.

“Folk er generelt blevet bedre og bedre til det, og vi får flere og flere eksemplarer ind”, fortæller bedemand Niels Pedersen fra Søgade Begravelse.

Det er ikke altid, at folk får fortalt deres børn, om man ønsker at blive brændt eller begravet – og det kan godt give lidt uenighed, når man skal planlægge mor eller fars sidste rejse.

Hos Søgade Begravelse oplever de, at folk ofte har meget forskellige ønsker til deres begravelse eller bisættelse. De har både oplevet en militærmand, der ville begraves i sin uniform samt en dame, der ville begraves i sin brudekjole og med samme hårpynt, som da hun blev gift.

Fordi de afdødes ønsker er så vidt forskellige, er det vigtigt at de bliver skrevet ned i god tid.

“Folk er forskellige, og alle har nogle holdninger til det ene og til det andet. Bare man får snakket om tingene, så man kommer ud i krinkelkrogene. Hvis man for eksempel ikke ønsker en præst ved ceremonien, er det godt at få skrevet det ned. Så er der ingen tvivl”, siger Niels Pedersen, som har været bedemand i 11 år. De seneste tre år med sit eget firma, som han driver sammen med Brian Hansen.

Nogle vil ikke selv planlægge
Hos Søgade Begravelse støder de også på folk, der ikke vil planlægge deres egen begravelse. Det er især mænd, der er oppe i årene. Alligevel råder Niels Pedersen folk til at tage stilling – da det er med til at hjælpe de pårørende.

Så gør dine nærmeste en tjeneste og kig forbi Søgade Begravelse på Søgade 26 og få fat i et eksemplar af ‘Min sidste vilje’. Den kan afleveres og deponeres hos en hvilken som helst bedemand.

Du kan også finde flere informationer på Søgade Begravelses hjemmeside.

Foto: Søgade Begravelse