Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 4. december 2018 til den 11. december 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Skjoldenæsvej, Skjoldenæsholm, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 23.15 fik politiet via et alarmselskab en anmeldelse om, at en utryg kvinde måske havde hørt fremmede personer i sin have. Kvinden havde derfor aktiveret alarmen på sin bopæl. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter spor efter personer. Hverken politifolkene eller politihundene fandt tegn på, at uvedkommende havde været i kvindens have. Hun blev derfor beroliget, inden politiet forlod området.

Tragisk hændelse – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 09.25 fik politiet via alarm 112 kontakt til en anmelder, der kunne se en mand kravle højt op ad en høj skorsten ved en varmecentral i et beboelseskvarter. Brandvæsnet var allerede sendt til stedet, hvor brandvæsnets indsatsleder fandt en hårdt kvæstet mand liggende på det hårde underlag ved skorstenen. Trods førstehjælp fra både brandvæsnet og ambulancepersonale lykkedes det ikke at redde mandens liv, så en læge fra den tilkaldte lægehelikopter kunne erklære manden for død. Manden blev identificeret som en 35-årig mand fra Nykøbing F, hvis pårørende er underrettet om dødsfaldet. Politiet betragter sagen som en tragisk hændelse.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Fuglebakken, Ringsted

Kl. 09.38 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 28-årig mand fra Ringsted. Han havde ikke generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse, men kørte bil alligevel. Politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven og gjorde ham samtidig bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Det var nemlig femte gang inden for de seneste to år, at han var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Den 28-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Kørte i en stjålet bil – Bragesvej, Ringsted

Kl. 11.55 fandt politiet frem til en brugsstjålet bil, der blev stjålet fra en adresse i Ringsted en lille time forinden. Bilen blev standset på Bragesvej med en 19-årig mand fra Ringsted bag rattet. Manden havde desuden ikke erhvervet kørekort. Han blev derfor sigtet for begge forseelser, og bilen kom retur til rette ejermand. Den 19-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Brand i landejendom – Slangerupvej, Ringsted

Kl. 19.44 kom et alarm 112 opkald om ildløs i et stuehus i en landejendom. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor der var brand på husets 1.sal samt på taget. Ilden havde godt fat og huset var overtændt.

En 33-årig mand fra Slagelse, der var på besøg på adressen overfor, havde set, at huset var i brand, og han skaffede sig adgang til huset, for at se, om der var nogen personer i fare. Han fandt dog ingen, og måtte trække sig tilbage igen på grund af kraftig røg. Den 33-årige blev efterfølgende undersøgt for røgforgiftning. Ingen personer kom til skade ved branden, men huset fik omfattende skader. Husets beboer kom hjem, mens slukningsarbejdet var i gang, og havde intet bud på, hvorfor branden var startet. Der er intet, der tyder på, at branden er påsat, men politiet skal nu undersøge stedet for at forsøge at fastlægge brandårsagen.

Brand i lejlighed – Benløseparken, Ringsted

Kl.17.07 fik politi og brandvæsen et alarm 112 opkald om brand i en etageejendom. Anmelderen, en 49-årig mand, der bor i ejendommen, var gået forbi og havde set flammer i en lejlighed i samme opgang som hans egen. Da politiet kom frem til stedet, havde anmelderen advaret alle opgangens beboere, der var gået ned på parkeringspladsen. Anmelderen havde ikke fået kontakt til nogen i den lejlighed, hvor branden opstod. Brandvæsnets røgdykkere brød døren op ind til lejligheden og reddede lejlighedens beboer, en 48-årig mand, ud. Den 48-årige mand havde af uvisse årsager ikke selv forladt lejligheden, men var ved bevidsthed. Den foreløbige undersøgelsen af stedet viste, at branden formentlig er opstået i køkkenet ved komfuret. Ingen personer kom til skade ved branden, men den 48-årige blev undersøgt for røgforgiftning. Politiet skal undersøge stedet nærmere for at forsøge at fastlægge brandårsagen.

Ulovlig knallert – Smålodsvej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.15 standsede færdselspolitiet en knallert, som blev ført af en 14-årig dreng, som knallertejeren – en 15-årig ung mand fra Ringsted – havde lånt knallerten ud til. Den 14-årige kunne ikke sigtes for den ulovlige kørsel, da han er under den kriminelle lavalder på 15 år, men knallertejeren blev sigtet for flere forskellige overtrædelser af færdselsloven. Ud over overladelse af føringen af knallerten til en person, der ikke lovligt kunne føre knallerten, blev han også sigtet for manglende registrering og lovpligtig ansvarsforsikring på knallerten. På et rullefelt blev knallerten i øvrigt målt til at kunne køre mindst 45 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 15-årige og hans værger vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Biltyv uden førerret – Ringsted

Kl. 13.45 standsede politiet en personbil på Kaserne Alle med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Ringsted, der havde en 25-årig kvindelig bekendt med i bilen. Den 19-årige havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Da politiet spurgte nærmere om ejerforhold og tilladelse til kørsel i bilen uden førerret, måtte den 19-årige erkende, at han havde stjålet bilnøgler fra bilens ejer under et ophold hos et familiemedlem i Ringsted. Den 19-årige blev derfor sigtet for uberettiget brug af personbil uden ejerens tilladelse. Kvinden blev også afhørt til dette, for at politiet senere kan tage stilling til, om hun som passager også kunne mistænkes for uberettiget brug af bilen. Begge vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i perioden
Vestervej, Ringsted
Søndervang, Ringsted
Ahorn Alle, Ringsted
Jernbanevej, Ringsted
Mellem Broerne, Ringsted
Rønnedevej, Ringsted
Torvet, Ringsted
Jættevej, Ringsted (2 steder)
Bastionen, Ringsted