Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 20. december 2018 til den 15. januar 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Grov vold – Ålbækvejen, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 05.16 fik politiet en anmeldelse om, at en 35-årig mand fra Store-Fuglede kort forinden var blevet overfaldet, mens han var ved at klargøre sin lastbil til dagens arbejde. Den 35-årige var ved at kravle op i førerhuset, da han blev slået over ryggen med et jernrør. Den forurettede forsøgte at værge for sig og kravlede videre ind i lastbilens kabine. Gerningsmanden fulgte efter og fortsatte sit angreb, indtil han pludselig stoppede og flygtede fra stedet.

Forurettede beskrev manden som: 190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: Ølmave og brede skuldre, Iført: sort tøj med sort hue og handsker. Bevæbning: jernrør.
Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til, hvem der står bag det grove overfald.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har set en person med det beskrevne signalement omkring Ålbækvejen i Jystrup Midtsj tidligt mandag morgen, eller fra borgere der i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Tricktyveri – dankort misbrugt – Roskildevej / Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 19.26 anmeldte en 80-årig kvinde fra Ringsted, at hun efter indkøb i supermarkedet Rema 1000 i tidsrummet kl. ca. 16.20-17.00 havde anbragt sine varer i et indkøbsnet og med sin pung med dankort øverst i nettet. Da hun fra supermarkedets p-plads kørte i sin bil mod bopælen, bemærkede hun, at hun var punkteret på et af dækkene. Hun standsede straks for at tilse bilen og blev kort efter kontaktet personligt af en hjælpsom, engelsktalende mand. De fandt bl.a. på grund af sprogvanskeligheder ikke nogen løsning på det punkterede dæk, hvorfor den 80-årige fortsatte videre i bilen til sin bopæl i nærheden. Efter hjemkomsten opdagede hun, at hendes dankort nu manglede fra pungen, hvorfor hun mistænkte den hjælpsomme mand for at have stjålet det. Dankortet viste sig allerede være blevet misbrugt til to hævninger til et samlet beløb af 11.600 kr. Politiet forsøger nu at få identificeret den hjælpsomme mand, der beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Engelsk.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved supermarkedet eller på Fredensvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet formoder, at PIN-koden til offerets dankort er blevet afluret. Derfor vil politiet gerne erindre om, at det er særdeles vigtigt at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort, når kortet benyttes. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en (trick)tyv. Beskyt indtastningen med f.eks. den frie hånd, eller stil dig så tæt på betalingsterminalen, så uvedkommende ikke se rundt om dig eller over din skulder, når PIN-koden indtastes.

Spirituskørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 23.29 anholdte og sigtede politiet en 51-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 23.34 mistede en 30-årig mand fra Sverige kontrollen over sin personbil, da han under kørsel i østlig retning var ved at overhale en anden personbil ført af en 60-årig mand fra Karrebæksminde. Svenskeren påkørte bagenden af den danske bil, således at den danske bil endte på taget i rabatten. Den svenske slap med diverse skader på fronten, og ingen af de to parter kom til skade ved uheldet. De to biler var fjernet fra motorvejen kl. ca. 01.00, hvor vejen atter var farbar i begge vognbaner i østlig retning.

Brand i rækkehus – Kildemarken, Ringsted

Kl. 15.34 blev politi og brandvæsen alarmeret, da der var ild i et rækkehus. Da politipatruljen kom frem var brandvæsnet i fuld gang med slukningsarbejdet, og der var kraftig røgudvikling på stedet. Det viste sig, at branden formentlig er opstået ved, at der gik ild i en pizzabakke, der stod på en tændt kogeplade. Ingen personer kom til skade ved branden, der forårsagede skader på køkkenet i huset, men ikke bredte sig yderligere.

Spirituskørsel – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 02.35 havde politiet endnu en sag om spirituskørsel denne nat. Denne gang var det en 21-årig mand fra Litauen, der kørte i en litauisk bil, selvom han havde drukket for meget. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil politiet kontakte manden, der opholder sig hos familie i Ringsted.

Brand i vejbump – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 00.50 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om, at der var brand i et såkaldt “skildpaddebump” på Søndre Parkvej. Politiet kom frem til stedet og så, at der lå noget væske omkring bumpet, og at det brændte i den højre side af vejbumpet i kørselsretningen. Længere nede af Søndre Parkvej brændte endnu et vejbump, men her var det bumpet i venstre side af vejbanen, der var ild i. Branden kunne let slukkes blot ved at betjentene trampede på de små flammer. Brandvæsnet ankom kort efter og sørgede for at strø kattegrus på vejbanen til at opsuge den ukendte væske omkring bumpene. Politiet optog rapport for at belyse de mistænkelig omstændigheder omkring branden ved vejbumpene.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har set nogle personer eller køretøjer omkring vejbumpene op til de brændte, eller fra borgere, der i øvrigt har oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Hærværk mv. – Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted

Kl. 08.44 anmeldte personalet fra en produktionsskole, at ukendte gerningsmænd natten mellem tirsdag og onsdag havde forøvet hærværk mod både skolens bygninger og køretøjer. Der var med spraymaling skrevet bl.a. “svin” og “taber” på bygningerne og tre biler, ligesom en af bilerne også var blevet punkteret på alle fire dæk. Endvidere var en af skolens ansatte på sin private bopæl også blevet udsat for tilsvarende hærværk mod både en bil og postkassen. Politiet formoder, at hærværket de to forskellige steder hænger sammen og kan være udført af de samme gerningsmænd, som politiet forsøger at få identificeret ud fra både spor og afhøringer af ofrene.

Trusler mod jobcenter – Nørregade, Ringsted

Kl. 12.34 anmeldte personalet i jobcentret, at en mand, hvis identitet personalet var bekendt med, flere gange havde ringet til samme medarbejder, som var blevet tiltalt i truende vendinger, og at han snart ville komme til jobcentret. Politiet kørte straks til stedet for at beskytte personalet og kontaktede den mistænkte i et rygeskur tæt på jobcentret. Der var tale om en 32-årig mand uden fast bopæl i Ringsted, som blev anholdt og sigtet for trusler mod den ansatte i jobcentret. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, da anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Den 32-årige vil dog senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.

Mand sunket ned i mudder – Øvej, Allindemagle, Ringsted

Kl. 09.39 rykkede redningsberedskabet og politiet ud til en mand, der var sunket ned i mudder, og derfor havde slået alarm, fordi han ikke kunne redde sig selv op. Det viste sig, at en 48-årig mand fra Stege var sunket ned i noget mudder til midt på livet. Han var uden for livsfare og blev reddet op af redningsberedskabet. Det var i forbindelse med hans arbejde som biolog, at han i forbindelse med indsamling af vandprøver sank ned i mudderet i kanten af Gyrstinge sø.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 09.55 bemærkede en politipatrulje en personbil, der kørte usikkert omkring Kongstad Rasteplads. Føreren, en 36-årig mand fra Aalborg, blæste i alkometeret, der viste at han var spirituspåvirket over det tilladte. Han blev desuden også testet for, om han var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket også gav et positivt resultat. Han blev derfor sigtet og anholdt, så han kunne få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Føreren vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i perioden

Bøllingsvej, Ringsted
Haslevvej, Ringsted
Tinggade, Ringsted
Nordrupvej, Mulstrup, Ringsted
Bengerds Alle, Ringsted
Klosterparks Alle, Ringsted
Brentebjervej, Haraldsted, Ringsted
Schaldemosevej, Ringsted