Tidligere byrådsmedlem i Ringsted Kisser Franciska Lehnert er medstifter af den nye forening Bevar Danske Kvinders Ligestilling.

Danmark er et at verdens mest kønsligestillede samfund både på det økonomiske, juridiske, seksuelle og sociale område. Danske kvinders ligestilling og seksuelle frihed var en vigtig del af ungdomsoprøret i 70`erne. De fleste danskere, specielt den unge generation, tager det som en selvfølge, at den lighed, der er mellem mænd og kvinder i Danmark, er en naturlov. Desværre er kvindernes seksuelle frihed historisk set meget ung og stadig skrøbelig.

I løbet af de sidste år opleves et stigende pres imod kvinders seksuelle frihed. Presset kommer fra en mindre gruppe ekstremt reaktionære borgere.

“Det er vigtigt, at vi sætter fokus på at bevare danske kvinders ligestilling. Jeg er medstifter, fordi jeg ønsker at sikre min 16-årige datter den samme frihed, som jeg selv er vokset op under”, fortæller Kisser Franciska Lehnert.

Læs mere om foreningen på deres hjemmeside eller på Facebook.

Foto: ABW