Påsken står for døren, og det betyder også, at de fleste af os kan nyde godt af en hel del helligdage. Det kan være ret så tiltrængt at få lidt fri fra jobbet, så man kan prioritere sine dage til lige præcis det, man har lyst til.

I mange familier holdes påskefrokosten i hævd som en mere eller mindre fast tradition, hvor hele familien mødes om en god, solid, dansk påskefrokost. Her er det ikke sjældent, at der bliver serveret snaps til det kolde bord, og påskeæggene bliver uddelt eller gemt, så børnene kan more sig med at finde dem både ude og inde.

Foto: ABW

Påskedagene er lig med familietid
Mange familier går i kirke, mens andre familier måske ikke har så mange bundne eller faste traditioner for, hvad der skal ske i påskedagene.

Uanset hvilke planer du har, kan det være en god idé at planlægge afslapningstid, så du og din familie både holder traditionerne i hævd og finder tid til at slappe godt og grundigt af. Familietid er vigtigt, fordi det giver os mulighed for at se dele af familien, som vi måske ikke ser så ofte. Men vi skal også huske at slappe af.

Planlæg aktiviteter såvel som ikke-aktiviteter
For at komme helt ned i gear og få slappet ordentlig af i dine fridage, kan det være en god idé at kombinere familietid og aktiviteter med noget alene-tid.

Alene-tid betyder ikke, at du nødvendigvis skal tage på spaophold uden børn eller tage på yoga-retreat i Indien. Alene-tid dækker lige så meget over, at du slapper af med noget, som du kan lide. Ved at prioritere tid for dig selv, hvor du i ro og mag kan beskæftige dig med din fortrukne form for afslapning, får du også mere energi til at lave aktiviteter med familien. Det kan derfor være en god idé også at planlægge dine ikke-aktiviteter, så du kan være sikker på at få slappet af i påskedagene.

Prioritér tid for dig selv med din fortrukne afslapningsaktivitet
Det vigtige er ikke så meget, hvor lang tid du bruger på at slappe af alene. Det vigtige er, at du helliger dig noget tid – det kan være alt fra 15 minutter til flere timer – hvor du læser i den nyeste krimi, ser din yndlingsserie på Netflix, maler et portrætbillede, lægger et puslespil eller spiller et online casinospil på Cozino. Det er kun dig selv, der ved, hvilken type af afslapning der passer bedst til dig.

God påske – og husk at nyde helligdagene med din familie og i selskab med dig selv.