I Ringsted findes der masser af muligheder for at få naturskønne oplevelser. Som mange andre steder i landet findes der muligheder i naturen og nærmiljøet, som det selvfølgelig bare handler om at udnytte. Vi kigger nærmere på, hvordan det kan lade sig gøre.

Går du med overvejelser om at gøre mere ud af de muligheder, Ringsted har til rådighed, er det bare med at komme i gang. Har du eksempelvis et ønske om at gøre en forskel for miljøet, kan det være et rigtig fint sted at starte. Du kan være med til at præge fremtiden og få andre med på vognen, hvilket kan give en stor tilfredsstillelse.

Hos Klimaprofilen finder du viden om, hvordan vores tid er præget af et større fokus på bæredygtighed. Det kan være med til at give en forståelse af, hvorfor det er så vigtigt et område at sætte ind på – hellere i dag end i morgen.

Pas på naturen
Området omkring Ringsted har rigtig meget natur, som er værd at værne om. Både i og uden for byen er der områder, som selvfølgelig skal nydes, men samtidig passes på. Det kan gælde de helt små hverdagseksempler, hvor man går ture i skoven eller fjerner affald, som flyder.

Foto: ABW

Selvfølgelig skal man bruge naturen, men samtidig bør man fokusere på at være god ved omgivelserne. Når man går tur i skoven, passer man godt på den, og man rydder op efter sig, hvis man eksempelvis spiser frokost i det grønne. Det er de små ting, som ofte har en større betydning, og det kan samtidig være med til at påvirke andre til at gøre det samme.

Udnyt fællesskaberne

Der findes masser af muligheder for at indgå i fællesskaber i Ringsted. Det kan være sportsforeninger eller interesseforeninger, som arbejder for forskellige formål. Det kunne også være en kombination af netop de to ting.

Eksempelvis kan det i en idrætsforening være oplagt at påvirke medlemmerne til at tænke på miljøet. Det kan være i forbindelse med kosten, men også i forbindelse med aktiviteter, hvor man sammen gør en forskel. Måske har man nogle værdier, som smitter af på folks ageren i hverdagen.

Et eksempel kunne være, at man én gang om måneden tager ud og gør en indsats for miljøet. Man fjerner skrald fra stierne, eller man fortæller folk om, hvorfor der skal værnes om naturen. Derudover er det selvfølgelig også bare vigtigt, at man i det daglige tænker sig godt om. Undgå at bruge for meget strøm, ryd godt op efter dig selv og hinanden, og mind hinanden om de fælles værdier.