Alle landets børnebiblioteker inviterer til Børnevalg 2019 for at styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. Frem til den 4. juni kan børn gå til stemmeboksene på Ringsted Bibliotek og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

Karmaboy, Vildheks eller Sallys far?
Danmarks børnebiblioteker er klar med kandidater til Børnevalg 2019. Der er helt nye navne på kandidatlisten i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter. Børnene kender nemlig kandidaterne særdeles godt, for det er figurer fra børnebøger, der er på børnenes stemmeseddel.

Børnene kan således stemme på hele 11 af deres yndlingsfigurer, fx Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far.

”Børnevalget giver børnene en umiddelbar forståelse af, hvad demokrati og valgdeltagelse går ud på, og så er det en sjov måde at formidle litteratur og demokrati på”, fortæller børnebibliotekar Helle von Essen, der er tovholder for børnevalget på Ringsted Bibliotek.

Børnevalget på biblioteket foregår på den måde, at børnene får en stemmeseddel med kandidaterne, og så kan de kigge på alle valgplakaterne med kandidaternes slogans som fx ”Ja til at passe på hinanden” eller ”Nej til stress om morgenen”. Børnene skal så ind i deres egen stemmeboks og sætte kryds ved deres favorit. Valget bliver afgjort ved flertalsvalg ligesom ved de voksnes valg.

På Ringsted Bibliotek kan børnene stemme i den bemandede åbningstid helt frem til tirsdag den 4. juni kl. 12.00. Valgresultatet bliver offentliggjort på ringstedbib.dk.

Ved Børnevalget i 2017 vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer på valgsproget om ”Ja til slik”. Over 15.000 danske børn og biblioteker i 69 kommuner deltog i Børnevalget 2017.

Foto: Ringsted Bibliotek
Del på sociale medier