Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 20. maj til den 28. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra autoforhandler – Møllevej, Ringsted

Kl. 10.11 anmeldte en Peugeot autoforhandler, at der fra deres udstillede biler var blevet stjålet 16 dæk og fælge fra 4 personbiler, der holdt ved forhandleren. Der var desuden løsnet hjulbolte på yderligere 3 biler, men der var hjulene ikke fjernet. Tyveriet skete i tidsrummet mellem søndag kl. 16.45 og mandag kl. 07.00. Politiet efterforsker nu sagen og søger i den anledning vidner. Borgere, der har set nogle personer omkring autoforhandleren med en mistænkelig adfærd, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, skal kontakte politiet på tlf. 114.

Harmonikasammenstød med fem parter – Sorøvej, Ringsted

Kl. 15.34 skete et harmonikasammenstød på Sorøvej i Ringsted med lav hastighed, da en 54-årig mand fra Ringsted havde et øjebliks uopmærksomhed. Fem biler var involverede i ulykken, og en enkelt klagede over rygsmerter, men ingen kom alvorligt til skade ved uheldet. Trafikken gled fint, men langsomt forbi ulykkesstedet.

Alvorligt færdselsuheld med personskade – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 21.42 fik politiet en anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld på Nordre Ringvej. To biler var forulykket efter at have kørt i sydlig retning. Part 1, hvor en 19-årig mand fra Ringsted var fører, og hvor to piger på hhv. 17 og 18 år var passagerer, ramte frontalt ind i en lygtepæl, efter bilen havde ramt siden af part 2 under en overhaling. Part 2 blev ligeledes ført af en 19-årig mand fra Ringsted. En lægehelikopter kom til stedet for at flyve den 17-årige unge kvinde fra Greve til Rigshospitalet i kritisk tilstand. Hendes tilstand er nu stabil, men hun fik alvorlige skader. Den 18-årige kvinde og den 19-årige mand, som ligeledes sad i den bil, der kolliderede med lygtepælen, blev kørt til sygehuset til observation. De er alle i stabil tilstand.

På ulykkesstedet oplevede politiet, at flere nysgerrige borgere søgte at komme tæt på uheldsstedet enten for at kigge eller for at tage billeder og video med mobiltelefoner. Politiet vil opfordre alle borgere til at udvise hensyn til det arbejdende redningspersonale på stedet og følge politiets anvisninger. Det er vigtigt af hensyn til redningspersonalet og ofrene, at borgerne holder afstand og ikke forsøger at komme tæt på et ulykkessted. Det er desuden strafbart, at gå ind på et område, der er afspærret af politiet.

Usikker kørsel af spritbilist mv. – Vestmotorvejen / Huginvej, Ringsted

Kl. 11.05 fik politiet en henvendelse fra en anmelder, der havde set en bilist køre usikkert ad Vestmotorvejen og videre mod Huginsvej, Ringsted, hvor bilisten nu var standset. Undervejs havde bilisten ifølge anmelderen kørt meget usikkert gennem en rundkørsel, ud over spærrelinjer og strejfet et vejskilt. Ved politiets ankomst til Huginsvej havde føreren forladt sin bil og blev truffet i et nærliggende supermarked. Der var tale om en 28-årig mand fra Taastrup, der var påvirket af spiritus og muligt også narkotika under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Ved visitationen af den 28-årige fandt politiet ham i besiddelse af en pose med seks gram skunk. Ved ransagning af hans bil fandt politiet en ulovlig foldekniv, som en passager i bilen – en 25-årig mand fra Ringsted – vedkendte sig ejerskabet af. De blev hver især sigtet for besiddelse af de ulovlige effekter, som politiet beslaglagde som bevis i sagen og med henblik på senere konfiskation.

Brand i træskur – Ørnevej, Ringsted

Kl. 17.26 kom et alarmopkald om brand i et tomt træskur beliggende i et industrikvarter. Et vidne havde set en gruppe unge forlade stedet kort forinden. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik kontrol over ilden, men der skete brand og sodskader på bygningen. Ilden bredte sig ikke til andre bygninger. De foreløbige undersøgelser viste, at branden kunne være påsat. Politiet efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til de unge, der var ved stedet kort før branden opstod, for at afhøre dem til sagen. Brandstedet skal undersøges nærmere for at få klarlagt årsagen til branden.

Spirituskørsel – Sjællandsgade/Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 18.52 standsede politiet en personbil, der var registreret i Polen. Føreren, en 36-årig mand fra Polen, var kraftigt påvirket af spiritus, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Promillen var så høj, at politiet midlertidig inddrog den 36-åriges førerret. Politiet beslaglagde mandens bil som sikkerhed, mens sagen behandles. Når resultatet af blodprøven kommer, vil sagen blive afgjort.

Forsøg på tricktyveri – Sorøvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 20.46 anmeldte pårørende til en 85-årig kvinde fra Fjenneslev, at hun kl. ca. 19.15 var blevet kontaktet af to fremmede, udenlandske mænd. De havde udgivet sig for at komme fra et firma, som skulle efterse vandrørene på grund af kalk i disse. Det troede den 85-årige dog ikke på og smækkede døren i for næsen af de to mænd, der var omkring 30 år gamle. Politiet har ikke yderligere oplysninger om de to mænd og kan kun rose den 85-årige for den snarrådige indsats i forbindelse med, at hun gennemskuede dem ved henvendelsen på hendes bopæl en lørdag aften.

Narkobilist uden førerret – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 22.15 havde en patrulje bemærket en bilist køre ad Køgevej mod vest og efterfølgende ad Næstvedvej mod syd. Da politiet ville tale med bilisten, standsede føreren bilen, men stak af til fods. Politiet løb dog hurtigere og kunne kort efter anholde en 22-årig mand fra Ringsted, fordi han var mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, som han slet ikke måtte foretage i personbil. Den 22-årige havde nemlig ikke noget kørekort og blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Politiet løslod den 22-årige efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Biler fik skåret dæk op – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 08.28 anmeldte en årvågen borger, at han havde set en mand, der ved en autoforhandler havde sat sig på hug ved siden af en parkeret bil. Da anmelderen kort efter passerede, kunne han høre og se at der var stukket noget i dækket på bilen. Anmelderen ringede til politiet, der kom frem til stedet, hvor de fandt frem til en mand, der passede på signalementet på gerningsmanden. Politiet anholdt en 22-årig mand fra København, der blev fundet i besiddelse af en kniv. Patruljen fandt frem til at tre biler ved autoforhandleren havde fået skåret i alt fem dæk op. Den 22-årige blev sigtet for hærværket, som han umiddelbart godt kunne erkende. Han blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen og løsladt senere på dagen. Når autoforhandleren har opgjort erstatninsgskravet, vil den 22-årige blive præsenteret for det, hvorefter sagen kan afgøres.

Brand i forretning – Tinvej, Benløse – Ringsted

Kl. 11.46 kom en alarm fra en automatisk brandmelder i en forretning der handler med el-køretøjer som cykler, knallerter m.m. Da brandvæsnet kom frem var værkstedet/lageret overtændt, og der var sket kraftige sodskader. Ingen personer var til stedet ved branden, der viste sig formentlig at være opstået ved en el-scooter, der havde et kortsluttet batteri. Politiet optog rapport i sagen, men der var umiddelbart intet mistænkeligt i sagen.

Indbrud i perioden

Jættevej, Ringsted
Gyrstinge Præstemark, Gyrstinge, Ringsted
Sct. Hansgade, Ringsted (2 steder)
Allindemaglevej, Estrup, Ringsted