Teknologien udvikler sig hele tiden, og især i forbindelse med internetforbindelser, er der virkelig sket meget. Omkring år 2000 kom de første ADSL forbindelser til landet, hvor folk nu kunne surfe på nettet med superhurtige 512 Kbps. I dag ser du stort set ingen forbindelser, der er så langsomme. I stedet har folk skiftet til hurtigere bredbåndsforbindelser, hvor nogle af de laveste hedder 10 Mbps eller 20 Mbps.

Det nyeste skud på stammen er det såkaldte fibernet. Her får du en superhurtig forbindelse på helt op til 1000 Mbps. Det er dog ikke alle, der har valgt at få fibernet ind i hjemmet, og der er endda også en hel del områder, hvor det slet ikke er muligt endnu – men du kan godt få fibernet i Ringsted. Vil du vide mere om bredbånd og fibernet? Læs mere her.

Foto: PID

Fibernet er en god investering
Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor meget forskellige mennesker bruger internettet. En fibernet forbindelse kan derfor virke unødig hurtig for nogle, mens andre slet ikke kan undvære den. Hvis du har børn i hjemmet, der eksempelvis spiller en del på PlayStation eller computer med internetopkobling, så vil der allerede der blive trukket en del på en 20 Mbps forbindelse.

Hvis fjernsynet samtidig kører gennem bredbåndsboksen eller der streames fjernsyn på diverse streaming tjenester, så løber det hurtigt op. En fibernet forbindelse er derfor en rigtig god forbindelse til familien, hvor alle skal have lov at gøre, lige det de har lyst til, uden at det påvirker andre internet brugere i huset.

Hvis du på et tidspunkt overvejer at sælge dit hus, så er det egentlig ligegyldigt om dette ligger i Århus, København eller Ringsted, så vil det være en god detalje at nævne, at der allerede er installeret fibernet i husstanden. Hvis parret, der overvejer at købe dit hus, arbejder hjemmefra, kan en fibernet forbindelse nemlig være afgørende for, hvorvidt de er interesseret i huset eller ej.

Installationen af fibernet er ikke altid gratis
Det hænder, at udbyderne af fibernet forbindelser tilbyder at grave kablerne ind til fibernet hos dig ganske gratis. Dette er dog typisk nogle kampagner i områder, hvor der allerede er etableret hovedkablerne langs vejene.

Hvis dit boligområde har besluttet at få installeret fibernet, kan der godt forekomme en engangsbetaling på mellem 3 og 4.000 kroner. Måske har du allerede disse penge klar til projektet, men det er ikke alle, der lige på stående fod kan skaffe 4.000 kr. I sådanne tilfælde findes der heldigvis nogle lånemuligheder, du kan benytte dig af.

Hvis du er interesseret i en masse information omkring lånemuligheder så læs mere her. Kort fortalt kan du afhængigt af din økonomiske situation låne fra 500 kroner og helt op til 400.000 kr., hvor sidstnævnte beløb i hvert fald er mere end rigeligt til installation af fibernet.

Det er dog ikke smart at låne mere, end du har brug for. Alle lån skal tilbagebetales på et tidspunkt, og i den forbindelse betales der også en vis rente. Det er derfor vigtigt at beregne nøje, hvor meget du har brug for at låne, og så kun låne det allermest nødvendige beløb. På denne måde sparer du penge på sigt.