Vi tager her et kig på, hvad man skal gå efter, når man søger et mobilabonnement. For hvordan vælger man det bedste? Hvem er billigst? Og hvordan sikrer man sig det helt rette mobilabonnement?

Vi vil her bl.a. tage et kig på, hvad man skal gå efter, afhængigt af, hvilken type forbruger man er.

Er du typen, der bruger nettet meget på din smartphone?
Hvis man bruger meget tid på nettet, men ikke lige så meget på at snakke i telefon eller sende SMS, skal man gå efter et abonnement, hvor der er rigeligt med data.

Det er fx personen, der bruger meget tid på at chatte over Facebook Messenger, Snapchat, Instagram eller andre sociale medier eller applikationer som fx Whatsapp, Viber eller Signal. Der er mange, der ikke længere sender SMS’er, men som udelukkende skriver i Facebooks Messenger eller taler i telefon over selvsamme applikation, hvilket i sig selv giver øget forbrug af data.

Der er mange store selskaber, som giver gode abonnementer i forhold til data på telefonen. Foto: ABW

Der er også mange, der bruger mobilen til at streame ting fra nettet, som de kan se, mens de eksempelvis transporterer sig til og fra arbejdet eller universitetet. Det er særligt godt for dem, der pendler, som på den måde har sikret underholdning og noget at kunne fokusere på, mens de kører frem og tilbage fra by til by.

Gå efter en god mængde data inkluderet
Derfor skal man gå efter at finde et mobilabonnement, hvor der er gode penge at hente i forhold til dataen. Jo mere data til jo færre penge, jo bedre et abonnement har man oftest fundet til sig selv.

Der er mange store selskaber, som giver gode abonnementer i forhold til data på telefonen. Heriblandt 3, Telenor, Oister, Lyca med mange flere. Her er det så oplagt at sammenligne mobilabonnement priser, hvis de forskellige abonnementer ligner hinanden meget.

Der er nogle teleselskaber som 3 og Telenor, hvor det er muligt at surfe på nettet mange steder i udlandet. Det gør abonnementet mere tiltrækkende for mange personer, at man kan bruge data på samme måde i eksempelvis USA, som man kan herhjemme.

Taletid
Det kan være en rigtig god ide at have ubegrænset taletid, hvis man bruger meget tid på at tale i telefon med andre. Det er en god ide at få ubegrænset taletid, hvis man taler i telefon i lang tid flere gange dagligt. Det kan både være den sociale person, som bruger meget tid på at tale med familie og venner. Det kan også være til vedkommende, som arbejder rigtig meget, og som bruger samme telefon til både arbejde og fritid. På den måde vil man automatisk bruge meget tid over telefonen.
Det er dog vigtigt at understrege, at bare fordi man har fri taletid, betyder det ikke, at den gælder overalt i verden. Man kan kun bruge sin frie taletid til at ringe til folk i Danmark.

Del på sociale medier