Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 5. juli til den 16. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Alvorlig trafikulykke – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 14.45 skete et alvorligt sammenstød imellem en bil og en motorcykel, der begge kørte på Ringvejen. Personbilen, som blev ført af en 67-årig mand fra Odense, foretog en U-vending på vejen, og stødte i den forbindelse sammen med en 35-årig mand fra København, der kom kørende på motorcykel med en kvindelig passager bagpå. Føreren af motorcyklen kom alvorligt til skade som følge af uheldet, og blev fløjet i helikopter til Rigshospitalet i kritisk tilstand. Den kvindelige passager blev kørt til sygehuset til behandling, men slap fra uheldet med skrammer og en hjernerystelse. Føreren af bilen kom ikke til skade ved ulykken. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af de to parter i uheldet. En bilinspektør lavede en undersøgelse af ulykkesstedet, der skal være med til at belyse omstændighederne omkring ulykken. Ringvejen var spærret på strækningen mellem Nørregade og Klostervangen, mens redningsberedskabet arbejdede. Trafik og busser blev derfor ledt uden om Nordre Ringvej, og vejen blev åbnet igen omkring kl. 17.00. Motorcyklisten er stadig i kritisk tilstand og indlagt til behandling, og de pårørende er underrettet.

Udenlandsk butikstyv anholdt – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 15.50 kom en anmeldelse fra en tøjforretning i Ringsted Outlet, hvor en vagt havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv, der havde stjålet 24 Lacoste poloshirt til en værdi af 11.760 kr. En medgerningsmand var flygtet fra stedet. En medarbejder i butikken var blevet opmærksom på tyveriet, da hun fra baglokalet så på overvågningen, at to mænd var ved at putte tøjet ned i en såkaldt “russerpose”. Det vil sige en pose, som er lavet til at snyde alarmsystemet. Politiet kom frem og traf den mistænkte, en 31-årig mand fra Rumænien, der blev sigtet og anholdt for tyveriet, som han erkendte. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han fik en straksdom på 40 dages fængsel og en udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

Tricktyveri af mobiltelefon – Nørregade, Ringsted

Kl. 13.00 fik politiet anmeldelse fra af en frisørsalon, at der omkring kl. 12.00 var kommet en udenlandsk mand ind i butikken med en seddel i hånden, hvorpå der stod et navn. Manden havde spurgt på gebrokkent engelsk, hvor chefen var, hvortil frisøren havde svaret, at han var alene i forretningen, hvorefter manden gik igen. Kort efter opdagede frisøren, at nu manglede en Iphone X fra disken og mistænker manden for at have taget den.

Manden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 170 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: udstående øjne, Talte: Fremmedsprog, Iført: sort T-shirt.

Flygtede fra vigepligtsuheld- Jyllandsgade/Søgade, Ringsted

Kl. 18.50 skete et uheld i et kryds, da en personbil, der kørte ad Søgade mod nord og ud i krydset ved Jyllandsgade uden at orientere sig, hvor den ramte en bil, der kørte ad Jyllandsgade mod vest. Bilen, som var årsag til uheldet, standsede ikke efter påkørslen, men kørte væk fra stedet ad Jyllandsgade mod øst. Føreren af den anden bil, en 29-årig mand fra Ringsted, kom ikke til skade ved uheldet, men blev meget forskrækket. Han holdt og sundede sig lidt, hvorefter han ringede til politiet og anmeldte uheldet. Politiet fik senere på aftenen oplysninger om, at den bil som havde været indblandet i uheldet var blevet set i den sydlige del af Ringsted. Politiet fandt frem til bilen, der med stor sandsynlighed havde været indblandet i uheldet. Bilen havde skader, som svarede til det sted, hvor den havde ramt den 29-åriges bil. Politiet tog kontakt til ejeren af flugtbilen, for at få klarlagt, hvem der havde kørt bilen i forbindelse med uheldet. Sagen efterforskes nu videre af politiet, der skal afhøre en mulig mistænkt i sagen.

Vidner, der har overværet uheldet onsdag aften ved Søgade i Ringsted C, og som har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkobilist løb fra politiet – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 18.40 passerede en politipatrulje en personbil, som de ville standse for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen ville øjensynligt ikke tale med politiet og satte derfor hastigheden op, da han så politibilen. Patruljebilen vendte rundt og kørte efter. Bilen var efter kort tid standset, og føreren var nu væk. Politiet indhentede hurtigt føreren, der flygtet fra stedet til fods. De anholdt en 18-årig mand fra Ringsted, som viste sig at være påvirket af hash under kørslen, og han var frakendt retten til at køre bil i forbindelse med tidligere sager for narkokørsel. Under flugten fra stedet smed den 18-årige 2,97 gram hash fra sig, som politiet fandt. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af hashen. Der blev udtaget en blodprøve af føreren, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 18-årige få afgjort sine sager samlet.

Tricktyveri – Nørretorv, Ringsted

Kl. 20.08 anmeldte en kvinde på vegne af sin 83-årige mor, at hun omkring kl.17.00 havde været i SuperBrugsen at handle. Foran butikken havde moderen mødt to udlændinge, en mand og en kvinde, som havde “viftet” med en 200 kr. seddel. Den 83-årige vidste, at hun havde en løs seddel i sin taske. Hun troede derfor at sedlen var hendes, og at hun blot havde tabt den. De to udlændinge skabte så meget forvirring omkring pengesedlen, at det lykkedes dem at stjæle den 83-åriges dankort op af hendes pung, der lå i en taske. Det må have lykkes tricktyvene at aflæse kvindens pinkode, mens hun handlede. For kortet blev efterfølgende misbrugt for 15.000 kr.

Den 83-årige beskrev tricktyvene som:
A: Mand, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent
B: Kvinde, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til de to tricktyve. Borgere, der har bemærket de to personer på Nørre Torv i Ringsted omkring kl. 17.00 tirsdag, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden

Tværalle, Ringsted.