Hvis man går meget op i sin kost, er det en god idé at have en nogenlunde idé om, hvor mange kalorier man indtager. Dette er såmænd uanset, om du ønsker at tabe dig eller opbygge muskelmasse og tage lidt på. Kun med kendskab til dine kalorier kan du få det fulde overblik over, om du er på rette kurs til enten at tabe dig eller tage på. Men hvordan danner du dig egentlig et overblik over, hvor mange kalorier der er i de madvarer, du spiser? Netop det får du her et par tips til i denne artikel.

Søg information om næringsindholdet i den råvare, du står med i hånden. Pressefoto.

Google dig frem
Dette er det nemmeste vej, hvis du kun har et sporadisk behov for at kende næringsindholdet i de råvarer, du køber. Der er helt sikkert information om næringsindholdet i den råvare, du står med i hånden og er i tvivl om. Internettet er fyldt med artikler som disse, så du kan med garanti google dig frem til et brugbart svar.

Download en app, der kan hjælpe dig
Har du et jævnligt behov for at kende antallet af kalorier i de råvarer, du spiser, anbefales det, at du downloader en app, som kan holde styr på dette for dig. Der findes mange apps på markedet, som kan være en stor hjælp for dig. Eksempelvis MyFitnessPal kan gøre det nemt at holde det samlede overblik over, hvor mange kalorier du har spist den pågældende dag. Tillige har den en stor database, hvori den har besidder masse vidne omkring en række forskellige madvarer.

Derfor kan den næsten altid, og uanset nærmest hvilken madvare, give dig et temmelig præcist svar på, hvor mange kalorier der er i, samt hvor meget fedt, sukker, protein og kulhydrat der er i den pågældende madvare. Hvis du vil holde styr på din kost, så du kan sikre dig, du er på rette vej, er dette et ofte nødvendigt tiltag for dig at tage stilling til – og med apps er det utrolig simpelt for dig at holde et godt overblik.

Hvorfor overhovedet kende næringsindholdet?
Men der det nødvendigt, at jeg kender næringsindholdet på de madvarer, jeg spiser? Kan jeg ikke blot bruge min logik til at vurdere, om en madvare er sund eller ej? Det korte svar her er jo, men det afhænger af, hvad du gerne vil. Vil du gerne tabe dig, er det fx vigtigt, at du spiser færre kalorier, end du forbrænder. Og her kan det sagtens være, at du spiser sunde fødevarer, men hvis disse fødevarer indeholder mange kalorier, taber du dig ikke.

Et eksempel herpå er nødder: De er jo sunde, men indeholder utrolig meget fedt – og derved mange kalorier – hvorfor de måske ikke et gode at spise, hvis du ønsker at tabe dig. Dette kendskab og dette overblik får du altså kun ved at være opmærksom på, hvordan næringsindholdet forholder sig på de fødevarer, du spiser. Men med de gode apps på markedet, er det heldigvis nemt!

Del på sociale medier