Så er det er på torsdag den 1. august, at Ringsted Festival løber af stablen. Festivalen fortsætter frem til lørdag den 3. august i Lystanlægget i Ringsted centrum.

Allerede fra mandag den 29. august vrimler det med liv på festivalpladsen, hvor telte og scener monteres, og boderne bliver bygget op.

Blandt nyhederne i år kan nævnes, at:
– under festivalen udsmykker graffiti-kunstneren Rasmus Balstrøm en kæmpevæg med et streetart-motiv på 5×9 meter på festivalpladsen. Det er Rasmus Balstrøm, der bl.a. er kendt for sit streetart-billede af Master Fatman på et plankeværk ved Christiania i forbindelse med kunstnerens død i år.
– den kontantløse festival er et initiativ, der vil højne sikkerheden for både gæster og medarbejdere, og som vil mindske ventetiden i barer og madboder. Bl.a. introduceres festivalmønter.
– der er nye campingkoncepter: To træhytter fra “Estate Ringsted Peter Dinesen” er fuldt udstyrede og med plads til to personer. Desuden har de udsolgt den nye “Tipi-camp”, der er fuldt udstyrede telte med plads til fire personer.

Billetsalget har været i gang siden efteråret, og p.t. ligger salget over sidste års niveau på denne tid.

Kort om Ringsted Festival 2019
– 3 festival dage
– 2 musikscener (Anlægsscenen – Reaktoren)
– Fire musik- og festtelte (Pamperhalle – Eldorado – Det Irske Telt – Latin Pavillon)
– 50 kunstnere
– 30 food trucks
– 20 barer
Og ikke mindst de mange glade gæster – sidste år oplevede man ca. 11.000 tilskuere på festivalen.

Årets topnavne er Nik & Jay, Rasmus Seebach, Suspekt, The Minds of 99, Gnags, Anne-Sanne-Lis, Jacob Dinesen og Benal + mange, mange flere..

Se hele programmet her.

Halvdelen af gæsterne på festivalen er udenbys og en stor del af dem – ca. 3.000 – vælger at overnatte på campingarealerne tæt på festivalpladsen. I år har de for første gang oprettet Tipi-Camp, der er et luksus telthotel for fire personer, hvor teltet er udstyret med senge og sengetøj og lige til at flytte ind i.

Årets plakat. Foto: Ringsted Festival.