Kunstfestivalen ”Kunst på sokkel” bliver en del af Ringsted Natten fredag den 30. august 2019. Her bliver der mulighed for at se og opleve kunst fem forskellige steder i bymidten. Kunstfestivalen skal også gøre opmærksom på, at Ringsted Kommunes er ved at udarbejde en ny kunststrategi for kommunen.

Kunst man selv kan lave, kunst man kan spise, kunst man kan mærke. Det er nogle af de ord, der kan beskrive de fem kunstværker og aktiviteter, der bliver en del af kunstfestivalen ”Kunst på sokkel”, der bliver en del af Ringsted Natten fredag den 30. august 2019.

”Kunst på sokkel-festivalen på Ringsted Natten skal i sig selv være en oplevelse, men meningen er også, at den skal skabe debat om, hvilken rolle kunsten skal spille fremover i byrummene i Ringsted Kommune. For Byrådet har samlet set afsat kr. 550.000 om året til kunst i det offentlige rum og bygninger fremover, og vi skal i gang med arbejdet med en kunststrategi for kommunen. Og den debat vil vi gerne stimulere med festivalen her”, siger Daniel Nørhave.

Foto: AWB

På Ringsted Natten bliver der derfor mulighed for at give input til den kommende kunststrategi for Ringsted Kommune ved de enkelte kunstværker og ved en bod på Torvet. Der kommer også et borgermøde den 24. september 2019 om den kommende kunststrategi, hvor Ringsted Kommune opfordrer alle interesserede til at deltage.

Markante danske kunstnere

”Kunst på sokkel-festivalen” er kurateret af Morten K. Jacobsen, der er leder af Ringsted Galleriet. Morten K. Jacobsen er udpeget af Statens Kunstfond som kunstfaglig konsulent for Ringsted Kommune i arbejdet med den kommende kunststrategi.

”Vi kender alle sammen den klassiske statue på en sokkel, der står mange steder i byrummene. Her i Ringsted har vi fx statuen af Valdemar den Store på Torvet. Med kunstfestivalen ”Kunst på sokkel” præsenterer vi fem markante danske kunstnere, der giver hver sit bud på, hvordan kunst på en sokkel kan tage sig ud på andre måder i byrummet her i 2019,” fortæller Morten K. Jacobsen og fortsætter:

”Kunstværkerne bliver placeret på en markant gul sokkel, og flere af dem vil stå tæt på kendte kunstværker i Ringsted. På den måde forsøger vi både at skabe en dialog mellem kunstværkerne og en dialog med den enkelte borger om, hvordan kunst kan og skal fungere. Og det ser vi frem til at få nogle spændende input om”.

Pressefoto: Hannah Heilmann

Kunstnerne, der udstiller på ”Kunst på sokkel-festivalen”, er Mikkel Carl, Hannah Heilmann, Jesper Aabille, Tina Maria Nielsen og Ursula Nistrup. Værkerne vil både være at finde på Torvet, ved Sct. Bendts Kirke, ved Ringsted Vandrerhjem samt i nogle af byens butikker, hvor Ringsted Isenkram i RingStedet og Printz Ejendomme i Tinggade 9 stiller lokaler til rådighed for kunstfestivalen.

Læs mere om festivalen her.

Del på sociale medier