Ringsteds Kulturakademi for 13-18-årige Akademi K fik en forrygende start sidste efterår. Nu er Akademi K klar til endnu et forløb med undervisning på højt niveau for unge, der virkelig brænder for deres kunstart.

November 2018 gik Ringsteds nye Kulturakademi Akademi K i luften for første gang, og marts 2019 afsluttede de 25 kreative unge på kulturakademiets første årgang et intenst og lærerigt forløb med flot punktum med forestillingen GLIMT – afslutningen på et forløb med fordybelse, fælles projekter og en masse nye venskaber.

Akademi K

Akademi K tilbyder undervisning på linjerne: Musik, Electronica, Billedkunst, Scenekunst og Forfatter og er rettet mod unge med talent inden for disse kunstarter – hvor talent først og fremmest handler om motivation og udviklingspotentiale.

”Man behøver ikke være super dygtig, når man starter i Akademi K, men man skal brænde for det man laver og have lyst til at bruge det og udvikle det sammen med andre” – udtaler Lasse Hansen, koordinator og underviser i Akademi K.

”Mange børn og unge med interesse for de kunstneriske fag har allerede fundet vej til Musik & Kulturskolen, Ungdomsskolen, eller Bibliotekets forfatterskole, men vi så allerede på første årgang, at det også sprudler med talent og skjulte evner ude i landskabet. Det kan fx væreen med et skrivetalent,en der kan noget med musik på computeren, eller en der er virkelig god til at tegne eller male. Dem vil vi rigtig gerne nå ud til og hjælpe videre i Akademi K.”

På Akademi K er der mere tid til den enkelte til undervisning, og en vigtig del af Akademi K er samtidig, at eleverne arbejder sammen på tværs af de fem linjer. Det kan som eksempel være, at billedkunsteleverne har lavet et maleri, som musikeleverne kan sætte lyd til, og som scenekunsteleverne kan opføre.

”Det har fra start været meget vigtigt for os, at lære eleverne at bruge deres kunstart i samspil med andre – som der rent faktisk arbejdes ude i kulturlivet. Vi var meget spændte på, hvordan eleverne på første årgang ville løfte den ambition, men man kan roligt sige, at alle vores bekymringer her blev gjort til skamme. Det er bare dybt imponerende at opleve, hvordan de unge griber enhver opgave an med engagement og åbent sind. Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik & Kulturskole.

Undervisningen varetages både af lærere fra Ringsted Musik- og Kulturskole og af lærere udefra. Fælles er, at det er lærere med højt fagligt niveau, og at den enkelte elev bliver matchet med sin lærer, så personlighed og faglighed passer sammen.

Akademi K udbyder fem linjer
Akademi K udbyder fem linjer, og de har alle start den 27. oktober i år. De fem linjer er:

  • Forfatter: For dig, der har særlig interesse og talent for sprog. Måske du har skrevet til skrivebordsskuffen eller altid har arbejdet ekstra grundigt med den danske stil.
  • Billedkunst: For dig, der gerne vil fordybe dig i billedkunsten, og for dig, der kan lide at tegne og slippe fantasien løs.
  • Musik: For dig, der brænder for at spille musik. Du vil gerne blive endnu bedre på dit instrument og være med til at skabe og fortolke musik.
  • Electronica: For dig, der brænder for at lave musik på computer. Du vil gerne lære om musikprogrammer, effekter, samples og synthesizers såvel som toner, grooves og musikalske strukturer.
  • Scenekunst: For dig, der vil arbejde som skuespiller, og dig, der vil snuse til de mange facetter af skuespillets udtryk og teknikker – på teater såvel som film.

Kom til informationsmøde den 19. september
Er du blevet nysgerrig på Akademi K kan du komme til informationsmøde og høre meget mere om Ringsteds nye kulturakademi for 13-18-årige. Det foregår:

Torsdag den 19. september kl. 17.00 på Musik- og Kulturskolen, Regimentet 3, 4100 Ringsted.

Læs mere om Akademi K på www.akademik.ringsted.dk eller følg dem på Facebook på www.facebook.com/akademik.ringsted.

Praktisk om undervisningen
Undervisningen i Akademi K sæson 2019/2020 foregår i et forløb fra torsdag d. 24. oktober 2019 til den 1. april 2020.

I alle linjers forløb indgår en fælles opstart, ca. 15 undervisningsgange og et antal workshops/projekter samt et større afslutningsprojekt. Et undervisningsforløb koster 2.000 kr.

For at sikre den bedst mulige sammensætning af elever og et højt fagligt niveau i Akademi K har hver af de fem linjer nogle kriterier for optagelse. Det kan for eksempel være gennem anbefaling fra en faglærer, på baggrund af en samtale eller en vurdering af indsendt materiale.

Læs mere på www.akademik.ringsted.dk.

Der er tilmeldingsfrist den 1. oktober

Del på sociale medier