Der er mange ting man skal være opmærksom på, når årets store vinterinvestering til de små skal laves. Ringsted Outlet har været en tur rundt i outletbyens børnebutikker og har samlet deres bedste råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal navigere rundt i junglen af nylon, fleece, pelskraver og vandsøjletryk.

Ringsted Outlet

Hos LEGO® WEAR OUTLET, PHISTER & PHILINA OUTLET, POMPDELUX OUTLET og ECCO OUTLET finder du lige nu et stort udvalg af vinterovertøj og fodtøj til ekstra gode priser. Personalet står klar til at råde og vejlede dig til det bedste køb til dine børn.
STØRRELSER
Størrelser er altid vejledende og varierer fra brand til brand – men oftest tager størrelsen udgangspunkt i barnets højde. Spørg altid ekspedienten hvis du er i tvivl. Der skal være vokseplads, og et godt trick er at sætte barnet ret op i en vinkel med dragten på
– hvis den kravler op af benet, er dragten for lille.HOLDBARHED
Flyverdragten skal kunne holde til mange timers leg og sjov i alt slags vejr. Kig derfor efter om der er ekstra slidstærkt materiale på ”de udsatte steder” som fx knæ og bagdel.VIND OG VEJR
I vinterkulden skal dragten holde dit barn varm. Så kig efter et lækkert blødt og varmt inderfor fx fleece eller polyester. Omvendt skal junior også kunne komme af med varmen igen, så du ikke står med et barn som er gennemblødt af sved, fordi legen lige blev ekstra god. Kig efter en åndbarhed, der ligger omkring 5000. Det er også værd at kigge efter om der er vindstopler på dragten, som lukker af for vind og kulde foran lynlåsen. Den er oftest med knapper eller velcro.

VANDSØJLETRYK
Idéen med en flyverdragt er at holde dit barn tørt i det, ofte våde, danske vintervejr. Derfor giver det selvfølgelig sig selv, at du skal gå efter dragter, der er vandtætte. Men overtøj er ikke bare vandtæt – det er lavet til at kunne klare et bestemt vandsøjletryk – jo højere vandsøjletryk, desto større mængder vand kan dragten modstå. For at dit barn forbliver helt tør i dragten, er det også en god idé at sikre sig, at dragten har tapede sømme. Det betyder, at der bag eller udenpå syningen, er sat en vandtæt tape som sikrer at der ikke kan trænge vand ind ved sømmen.

SIKKERHED
Der er mange ting at kigge efter ved køb af overtøj til de små, men sikkerhed er et utroligt vigtigt parameter, så du ikke behøver at bekymre dig omkring dit barns sikkerhed i dragten. Tjek om der er reflekser på dragten, så den lille er synlig i morgenmørket
på vej i institution. Kig også efter om der snore eller andre udsatte
elementer på tøjet, som barnet ville kunne hænge fast med.

FUNKTIONALITET I DAGLIGDAGEN
Vi elsker hverdagen – og dagene flyver afsted med madpakker, vasketøj og lange arbejdsdage. Læg derfor også vægt på, hvordan dragten skal vedligeholdes og hvordan du vasker og tørrer dragten. Dragten skal af og på MANGE gange over en sæson – det er derfor værd at kigge efter, hvordan man åbner og lukker flyverdragten og hvad der er nemmest for barnet selv at tage på. Kig efter en dragt i et ”let” materiale, som giver barnet en god bevægelsesfrihed og giver mulighed for fri leg.

Læs mere her og se de mange gode tilbud.