Vinderen af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019 i Region Sjælland blev pilotskolen Center Air Pilot Academy, der har hjemme i Roskilde. Det blev offentliggjort ved en prisevent på Snekken Trattoria i Roskilde fredag formiddag. Udover en samlet vinder blev der også uddelt særpriser inden for digital omstilling og jobskabelse.

Fredag 4. oktober blev regionsvinderen af Succesvirksomhed 2019 i Region Sjælland offentliggjort ved et prisevent på Snekken Trattoria i Roskilde. Det er Spar Nord og BDO, der står bag prisen, og vinderen er fundet af en jury blandt i alt 200 succesvirksomheder i regionen.

Center air, PR

Det blev Roskilde-virksomheden Center Air Pilot Academy, som er Danmarks største pilotskole, der løb med prisen som årets Succesvirksomhed i Region Sjælland.

– Det gør mig meget stolt og rigtig glad, at jeg sammen med mine dygtige medarbejdere kan fejre, at vi er den mest succesfulde virksomhed i Region Sjælland. Da vi er en uddannelsesinstitution, er vi med til at forme den næste generation af professionelle piloter. Af den grund har vi haft en vedholdende strategi og klare mål for, hvordan vi vil skabe de rigtige rammer for den uddannelse, vi tilbyder. Samtidig har vi stort fokus på at have en god arbejdsplads, og det er den her pris et bevis på, at vi har klaret med stor succes, siger Jens Frost, der er direktør for Center Air Pilot Academy.

– Derudover er vi midt i et generationsskifte, hvor vi giver plads til de unge mennesker, der hver dag udfører et fantastisk stykke arbejde. Det er nu deres tur til at fortsætte succesen og udvikle virksomheden, fortsætter han.

Udvælgelsen af de 200 succesvirksomheder er sket via et pointsystem, hvor alle virksomheder har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point. Her har de sjællandske virksomheder opnået et pointgennemsnit på 16,29 point, hvilket vidner om, at regionen har et sundt erhvervsliv, der formår at skabe resultater, lyder det fra direktør for Spar Nord Køge Jesper Køster:

– Ifølge vores analyser har de 200 succesvirksomheder i Region Sjælland haft en samlet indtjening på 982 millioner kroner det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 17 procent, når vi sammenligner med året før. De positive resultater har fået egenkapitalen blandt succesvirksomhederne til at vokse til godt 2,5 milliarder kroner. Det vidner om, at succesvirksomhederne leverer et ekstraordinært og imponerende bidrag til væksten her i regionen, udtaler han og suppleres af chefkonsulent Henning Boye Hansen fra BDO:

– Den største andel af succesvirksomhederne finder man inden for bygge- og anlægssektoren, men detailvirksomhederne er også godt repræsenterede. Årets vindervirksomhed falder dermed lidt uden for regionens mest fremtrædende erhverv. Center Air Pilot Academy er derfor et godt eksempel på, at vi i Region Sjælland har mange forskellige virksomheder, der hver især formår at drive virksomhed med stor succes, siger han.

Særpriser for digital omstilling og jobskabelse
Inden for feltet af de 200 regionale succesvirksomheder blev der også uddelt toandre priser ved regionsfinalen. De to særpriser gik til de succesvirksomheder på tværs af regionen, som har udmærket sig positivt inden for henholdsvis digital omstilling og jobskabelse. Her blev Køge-virksomheden Hovmand, der producerer løftevogne og løfteværktøjer, kåret som regionens digitale frontløber.

AB-ELCO, PR

– Vi er nået meget langt på det digitale område de seneste år, og vi arbejder fortsat meget med forskellige teknologier i hverdagen. Vi har især været nytænkende i vores brug af de såkaldte 3D- og AR-teknologier, der giver os mulighed for at skræddersy det helt rigtige produkt til kunden gennem en app, vi selv har udviklet, fortæller direktør for Hovmand Søren Hovmand, og fortsætter:

– Vi har dermed udviklet en teknologi, som man ikke typisk ser på B2B-markedet. Det har krævet et stort arbejde at nå hertil, og netop derfor er den her anerkendelse meget vigtig for os. Prisen giver også mere blod på tanden, og vi vil fortsat arbejde hårdt på at udvikle os endnu mere i fremtiden.

Ringsted-virksomheden AB-ELCO, der er specialister i automation og industrielle elinstallationer, fik tildelt prisen i kategorien jobskabelse blandt de 200 succesvirksomheder i Region Sjælland.
– Vi er utrolig stolte, og vi skal helt klart have noget ekstra til fredagsbaren hjemme i firmaet i dag, for det er jo medarbejdernes fortjeneste. Det er fedt at få en anerkendelse af andre, der ser på os udefra, og det giver sådan et godt afbræk fra en hektisk hverdag, hvor vi får tid til stoppe og tænke på, hvad vi har opnået, udtaler leder og indehaver af AB-ELCO Tomas Kudsk.

Del på sociale medier