Nøglen til et smukt hår er masser af vitaminer, der kan opnås gennem en sund kost. Men 90 procent af ringstederne spiser ikke nok frugt og grønt, og det giver tørt hår – særligt i vintermånederne.

600 gram frugt og grønt om dagen. Så meget anbefaler Fødevarestyrelsen, at vi danskere bør spise hver dag. Foruden fibre giver den anbefalede mængde grøntsager nemlig de vitaminer, som er nødvendigt for at bevare et glansfuldt hår. Og det er særligt vigtigt på denne årstid, hvor håret ikke får tilstrækkeligt med vitaminer gennem sollys.

Foto: PR

Alligevel viser tal fra Den Nationale Sundhedsprofil, at 30.800 eller ni ud af ti indbyggere i Ringsted ikke får den anbefalede mængde frugt og grønt, og derfor heller ikke de vitaminer, som håret mangler i vintermånederne.

– I efterårs- og vintermånederne oplever flere, at håret bliver ekstra tørt. Frostvejr går ind og tager fugt og vitaminer fra håret, og mange vil føle, at de får elektrisk hår i vinterhalvåret. Nogle vil også opleve, at de fælder ekstra meget i efterårsmånederne, siger Birthe Gleerup, frisør og indehaver af egen salonkæde.

Stor efterspørgsel på koden til smukt hår

Hos virksomheden New Nordic er man opmærksom på årstidens negative effekt på håret og oplever stor efterspørgsel på det prisbelønnede Hair VolumeTM, der kan få håret til at holde sin glans og tykkelse gennem de mørke måneder. Produktet er udviklet på baggrund af videnskabelige undersøgelser med et fokus på at give håret de nødvendige vitaminer, der skal hjælpe med at bevare et smukkere og tykkere hår.

– Vores studie af Hair Volumes effekt viser, at naturingredienser som biotin, zink og æbleekstrakt, der findes i hårtabletterne, kan hjælpe dig med at få et smukkere, tykkere hår og mere glansfuldt hår, forklarer Karl Kristian Bergman Jensen, som er administrerende direktør hos New Nordic.

Ifølge Karl Kristian Bergman Jensen er der særligt tre ting, du kan gøre for at komme gennem vinteren med et glansfuldt hår.

Kom det flyvske hår til livs: Når håret bliver elektrisk i kulden, er det en god idé at anvende hårprodukter, der er fugtgivende. En energizing shampoo eller balsam beskytter håret og skaber aktivitet i hårsækkene.

Spis sundt: Det er vigtigt at spise en sund kost med masser af fuldkorn og vitaminer. For at bevare et stærkt hår bør kosten især indeholde A, C, og E-vitamin, som kan indtages gennem citrusfrugter og bær.

Boost håret med vitaminer: Vitaminer er med til at vedligeholde et smukt hår. For at sikre at det er de rette vitaminer, som indtages, kan man med fordel indtage hårtabletter indeholdende zink, hvis ingredienser går ind og aktiverer hårsækkene.

Du kan købe og få vejledning om Hair VolumeTM og andre årstidsrelevante hårprodukter hos Matas i Sct. Hansgade, Ringstedet og Ringstedgade.

Del på sociale medier