Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2019/10/25 til 2019/11/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i kontor – Holbækvej, Lille Svenstrup – Ringsted

Kl. 18.54 opstod der brand i en kontorbygning, som ligger i tilknytning til en privat beboelse. Ejeren af ejendommen opdagede, at der var røgudvikling fra længen, hvor kontoret ligger. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol og der var ingen risiko for, at den skulle sprede sig til ejendommens øvrige længer. De foreløbige undersøgelser af brandstedet viste, at der var tale om en el-teknisk brand i nogle ældre installationer. Brandvæsnet blev på stedet i 3-4 timer, da der var en del efterslukning af bygningen. Ingen personer kom til skade ved branden. Kl. 05.28 kom en ny anmeldelse om, at branden var blusset op igen samme sted. Brandvæsnet kørte derfor til stedet igen og fik slukket den mindre brand var opstået. Politiet optog rapport i sagen for at belyse brandårsagen.

Brand i bil – Allindemaglevej, Allingemagle, Ringsted

Kl. 00.01 om et alarmopkald om brand i en bil, som stod på en mark ud for Allingemaglevej nr. 80. Da brandvæsnet kom frem, var bilen overtændt og den udbrændte totalt. Ilden blev slukket uden at den bredte sig yderligere og ingen kom til skade ved branden. Politiet undersøgte bilen nærmere, og det viste sig at være en mørkegrå BMW personbil, model 330, årg. 2004, som blev meldt stjålet i Tølløse d. 29. september 2019. Bilens motor var blevet afmonteret forud for den brændte, og den formodes at være blevet trukket hen til stedet. Politiet undersøger nu sagen nærmere, og vil i den forbindelse gerne høre fra borgere som har set noget i forbindelse med den beskrevne BMW.

Vidner som har bemærket den ældre mørkegrå BMW blive trukket i Ringsted-området, eller som har set bilen blive sat på stedet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Skydevåben fundet i sø – Ejlstrupvej, Slangerup, Ringsted

Kl. 11.03 fik politiet en henvendelse fra en lærer, som sammen med nogle skoleelever var ude for at samle skrald. I Haraldsted sø i nærheden af kajakklubben havde skoleeleverne fundet et skydevåben med kikkertsigte, som de havde fået fisket på land. Politiet afhentede våbnet, der tydeligt bar præg af at have ligget i vandet i lang tid. Samme sted fandt politiet også et skydevåben mere, formentligt et luftgevær, som sammen med det andet våben nu vil blive undersøgt nærmere i et forsøg på at finde frem til ejerne, så det måske kan blive opklaret, hvorfor våbnene er havnet i søen.

Overraskede indbrudstyv – Signalet, Ringsted

Kl. 10.08 overraskede en borger en indbrudstyv, som netop havde opbrudt et soveværelsesvindue. Indbrudstyven flygtede fra stedet efter mødet med husets beboer. Han efterlod sig en sportstaske og et koben.

Tyven beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 180-190 cm høj, kraftig af bygning, lys i huden, sort hår. Han var iført en sort hættetrøje og medbragte en sportstaske med påskriften ” Rituals” og et koben.

Vidner som har set den beskrevne mand i området omkring adressen Signalet i Ringsted og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Solouheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 13.10 skete et solouheld da en personbil, som kørte i 2. vognbane fik det ene hjulpar ud i midterrabatten og føreren, en 31-årig kvinde fra København, forsøgte at styre kontra. Dette resulterede i, at bilen rullede rundt flere gang og endte på taget. Føreren og to passagerer blev kørt til sygehuset til kontrol, men ingen var kommet alvorligt til skade. Motorvejen blev spærret og trafikken ledt af ved afkørsel 36, Ringsted med en skiltevogn. Der opstod en del kødannelse på motorvejen. Den forulykkede bil blev hurtigt fjernet og omkring kl. 14.00 var begge vognbaner på motorvejen åben igen.

Brand i skur – Hyacintvej, Ringsted

Kl. 19.25 kom et alarmopkald fra haveforeningen Kildebo, om at der var brand i et skur. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor skuret var overtændt. Skuret var friliggende, og der var derfor ikke risiko for at branden skulle sprede sig. Ilden blev slukket, men skuret nedbrændte. Den foreløbige undersøgelse af branden viste, at ilden opstod omkring en generator, som havde udviklet varme og antændt skuret. Politiet optog rapport, som skal belyse omstændighederne ved brandens opståen.

Indsats mod social dumping – Roskilde / Ringsted

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i løbet af onsdagen kontrol af i alt fire arbejdspladser inden for auto- og byggebranchen. Politiet fik ved kontrollerne assistance fra SKAT, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). I Roskilde blev to arbejdspladser inden hhv. auto- og byggebranchen kontrolleret, men der var ikke grundlag for politiet til indgriben over for de seks arbejdstagere, heraf enkelte fra udlandet, som politiet traf. I Ringsted by fik to byggepladser besøg af myndighederne, som kontrollerede i alt 20 ansatte. Heller ikke her fandt politiet anledning til indgriben over for de trufne ansatte. Kontrollerne gennemføres af myndighederne med jævne mellemrum inden for forskellige brancher til kontrol af, hvorvidt f.eks. udenlandsk arbejdskraft har de fornødne tilladelser til at opholde sig og arbejde i Danmark.

Flere unge butikstyve – Huginsvej, Ringsted

Kl. 10.32 kørte politiet til supermarkedet Fakta, hvor fem unge var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet fra butikken. De var blevet tilbageholdt af en butikskontrollant, der havde set dem stjæle varer til mindre værdi. Politiet fik kontakt til fem unge på 14 og 15 år fra Ringsted. De havde hver især stjålet slik eller drikkevarer til værdier mellem knap 10 kr. og ca. 90 kr., så de fire unge på 15 år blev alle sigtet for butikstyveri. Den 14-årige kunne ikke formelt sigtes for tyveri af tre sodavand for 23 kr., da han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Efter afhøringerne blev alle de unge sendt bort fra stedet, og politiet vil efterfølgende underrette de pågældendes værger og de sociale myndigheder om sagerne. Alle incl. værger vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.55 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor den ene ud af tre parter var stukket af fra stedet. Uheldet var sket 5-700 meter vest for Bjæverskov, men ingen var kommet til skade som følge af sammenstødene. Politiet fik kontakt med en 39-årig mand fra Sorø og en 41-årig mand fra Ringsted. De oplyste, at en bilist under kørsel ad Ringstedvej mod vest begyndte at overhale den 41-årige, der kørte i samme retning i en personbil. Overhalingen medførte, at han ramte venstre hjørne af en modkørende bus ført af en 39-årig mand fra Sorø, som måtte trække kraftigt mod højre i et forsøg på at undgå et sammenstød. Det medførte, at den overhalende mistede kontrollen over sin personbil, som herefter strejfede den 41-åriges bil. Den overhalende bilist stak herefter af, men hans nummerplade blev aflæst, så politiet kunne kort efter dukke op på bilejerens bopæl, hvor en beskadiget bil fandtes. En 49-årig mand fra Herfølge erkendte at have været fører, og da han var påvirket af spiritus og måske også narkotika, da politiet i forbindelse med en ransagning af hans bopæl fandt 12 gram hash. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Den 49-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Lov om euforiserende stoffer – Ringsted

Kl. 20.47 standsede politiet i Søgade, Ringsted en personbil, hvori der var tre personer. Ved nærmere kontrol af personerne blev en 18-årig mand fra Glumsø fundet i besiddelse af ca. tre gram hash, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ud fra efterforskning i sagen fik politiet en mistanke om identiteten på sælgeren af hashen. Ved en ransagning af sælgerens bopæl i den nordlige del af Ringsted fandt politiet intet ulovligt, men den medvirkende narkohund kunne godt lugte, at der havde været hash på stedet. Den mistænkte – en 18-årig mand fra Ringsted – blev senere fundet i et motionscenter i Ringsted. Da han opdagede politiet, skyndte han sig på toilettet, men kom ud kort efter. Den mistænkte blev visiteret, men ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, men på toilettet fandt politiet knap 33 gram hash gemt. Det nægtede den 18-årige ethvert kendskab til, men han blev dog sigtet for at have været i besiddelse af hashen. Politiet vil nu undersøge den fundne hash for spor, der kan af- eller bekræfte, om den 18-årige kan sættes i forbindelse med hashen på toilettet. I en bagageboks med relation til den 18-åriges effekter var der også spor / dufte af hash, så den 18-årige kan sammen med den anden sigtede forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Havrebjergvej, Sigersted, Ringsted

Kl. 00.15 var en 22-årig mand fra Ringsted kørt galt i en personbil under kørsel ad Havrebjergvej. I en kurve havde han mistet herredømmet over bilen og påkørt en hæk, hvorefter bilen væltede om på taget. Da han var påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Der var tale om et solouheld, så ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 14.30 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Garnisonen / Kaserne Parkvej, Ringsted

Kl. 16.47 var der sket et uheld i det uregulerede vejkryds, hvor en cyklist var blevet påkørt. Det viste sig, at en 61-årig kvinde fra Ringsted i en personbil var kørt ad Garnisonen mod nord, da hun i krydset ved Kaserne Parkvej svingede til højre. Herunder stødte hun sammen med en 35-årig mand fra Ringsted, som kørte på cykel ad Kaserne Parkvej i østlig retning. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om at have overtrådt færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 23.53 kontaktede en 45-årig mand fra Grenå politiet, fordi hans lastbil under parkering på Kværkeby rasteplads syd var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 46-årig mand fra Holland under kørsel i en personbil ind på rastepladsen havde taget fejl af vejforløbet og herunder påkørt bagende af lastbilen. I den lå den 45-årige chauffør og sov, da uheldet skete. Personbilen fik så store skader, at den ikke kunne køre videre, men føreren slap uskadt fra sammenstødet. Parterne udvekslede forsikringsoplysninger til hinanden, således at politiet blot registrerede uheldet og ikke foretog sig yderligere i den anledning.

Spirituskørsel / ordensbekendtgørelsen – Søndervang, Ringsted

Kl. 10.37 standsede politiet en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj ved et tankanlæg og en bagerbutik, hvor andre personer var til stede. Den mandlige fører syntes ikke herom og optrådte aggressivt, opfarende og råbende over for patruljen, der ville tale med føreren, der ikke ønskede at medvirke i en alkometertest trods mistanke om spirituspåvirkning. Politiet foretog derfor anholdelse af en 46-årig mand fra Holbæk, som ud over en sigtelse for spirituskørsel også blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd over for politiet. Den 46-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre fra politiet i anledning af de to sigtelser.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.22 var en 45-årig mand fra Ringsted kørt på en motorcykel ad Ringstedvej mod øst, da han nærmede sig Åvej. Herfra kørte en peronbil ført af en 64-årig mand fra Bjæverskov ud på Ringstedvej og mod øst foran motorcyklisten, som ikke kunne nå at bremse for at undgå sammenstødet. Motorcyklisten ramte bilisten på siden og kom til at hænge fast i skærmkassen, så han blev slæbt ca. 20 meter hen ad vejen. Motorcyklisten slap dog uskadt fra uheldet, som bilisten kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Taske forsøgt røvet fra cyklist – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.29 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand havde sparket en kvindelig cyklist og forsøgt at stjæle en taske fra hende. Manden var efterfølgende gået i retning mod Køge. Politiet kørte hurtigt til området og kunne kl. 17.42 anholde en 28-årig mand fra Køge som mistænkt i sagen. Politiet fik tillige kontakt til en 58-årig kvindelig cyklist fra Bjæverskov ved et nærliggende supermarked. Hun havde ømhed på det ene ben efter flere spark og kunne i øvrigt oplyse, at den anholdte havde henvendt sig til hende ved et busstoppested, hvor hun opholdt sig med sin cykel. Han fik lov til at låne en mobiltelefon for at ringe efter en taxa og begyndte pludselig at flå i cyklistens taske i cykelkurven, men kunne ikke få den med sig, fordi taskens hank var viklet om styret. Cyklisten fik herefter flere spark, inden han gik fra stedet. En forbikørende bilist så overfaldet og slog alarm. Den anholdte blev løsladt senere på aftenen trods mistanke om forsøg på røveri, men skal senere afhøres igen hos politiet med assistance fra en advokat.

Hærværk mod restaurant – Sct. Knudsgade, Ringsted

kl. 23.43 var rengøringspersonalet i en restaurant i gang med deres arbejde i baglokalet, da de hørte nogle høje lyde fra restauranten. Det viste sig, at der var blevet knust fire ruder, og at der lå nogle sten inden for vinduerne. På restaurantens overvågning kunne ses to hætteklædte personer, som forøvede hærværket, hvorefter de løb fra stedet.
Politiet undersøger nu sagen, og skal gennemgå overvågningen nærmere.

Vidner som har set de to hætteklædte personer omkring restauranten i Sct. Knudsgade søndag aften eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.
Signalet, Ringsted (2 steder)
Værkevadsvej, Ortved, Ringsted
Brentebjergvej, Haraldsted, Ringsted
Klosteråsen, Ringsted
Odinsparken, Ringsted

Del på sociale medier