Ringsted Museum & Arkiv/Museum Vestsjælland er gået i gang med det store arbejde at forny basisudstillingerne. Og nu har du mulighed for at give dit besyv med.

En af idéerne er at montere en tegneserie på trappeskaktens vægge. Her ses samme idé fra Sorø Museum. Kunstneren er Erik Petri, der også har tegnet plakaterne til Ringsted Middelalderfestival de sidste par år.

Den udstilling, museet arbejder med lige nu, er en helt ny introudstilling, der skal fortælle Ringsteds historie helt fra oldtiden til i dag. Museet søger ca. 7 personer i alt og ønsker deltagelse af unge & ældre. Vante museumsbrugere og folk, der aldrig har været på museet. Tilflyttere og folk, der har boet i kommunen i mange år. Så alle og enhver kan melde sig, men museet forbeholder sig ret til at udvælge deltagerne, så der bliver så mange forskellige input som muligt.

Deltag i panelet

”Vi organiserer det på den måde, at vi indkalder panelet til 3-5 møder fra november-april. Så viser vi dem designidéer, præsenterer vores tanker om indholdet i udstillingen og lader dem teste de virtuelle og fysiske stationer, der skal indgå i udstillingen,” fortæller formidlingschef Ea Stevns Matzon.

For at komme i betragtning til panelet skal man sende en mail til ringsted@vestmuseum.dk, og fortælle lidt om sig selv. Alder, etnisk baggrund, om man bor i byen eller på landet kan alt sammen være vigtige oplysninger.
Arbejdet er ulønnet, men godt selskab er en garanti. Møderne indkaldes, når holdet er sat, så der er mulighed for at tage hensyn til deltagernes øvrige planer.

Introudstillingen skal danne grundlag for et koncept

Museum Vestsjælland vil med introudstillingen i Ringsted teste mange udstillingsidéer af. Og på baggrund af løsningerne skabe et fælles koncept for introduktionsudstillinger til alle besøgsstederne i Ringsted, Sorø, Slagelse, Holbæk, Kalundborg og Odsherred. Idéen er at opstille et fælles dogme med et ensartet design og et katalog af formidlingsidéer, der kan kopieres fra afdeling til afdeling og forsynes med relevant indhold for hver af de 6 kommuner, museet dækker.

Introudstillingen skal give museumsgæsterne et vue over den historiske kontekst for den by/det sted, de besøger. Den skal samtidig styrke sammenhængskraften mellem museets afdelinger og inspirere til yderligere besøg på flere af museets afdelinger og til oplevelser i det omgivende landskab.

Koncept for introudstillinger – det særlige ved et sted

Introudstillingen skal hvert sted formidle stedets betydning og give et overblik over det særlige, højdepunkter eller udviklingsspring i den lokale historie ud fra et regionalt eller nationalt perspektiv. Alle perioder fra oldtid til nutid repræsenteres i hver udstilling. Et antal stationer der kan etableres som genstande i montrer, hands-on-genstandskopier, digitale kort-mash-ups, lyttestationer med lokale stemmer og tegnede tidslinjer.

Det er tanken, at hver station skal inspirere gæsten til at opsøge flere oplevelser og mere viden, enten på den enkelte afdeling, på andre afdelinger, i landskabet eller to-go oplevelse, på nettet eller i podcasts.