Ringsted Museum & Arkiv/Museum Vestsjælland står for den populære historiske festival, og netop nu søger museet frivillige til at lave & sælge mad- og drikkevarer, lave kulisser og pynt og formidle historien gennem skuespil, lege og prøv-selv-aktiviteter.

Frivillige i alle aldre søges

Der er magi i luften, når middelalderfestivalen indtager Klosterlunden og de grønne plæner omkring Sct. Bendts Kirke. Telte skyder op, og folk i mærkværdige dragter tænder bål og indretter deres lejr. I år markerer festivalen et helt særligt mærkeår; det er nemlig 850 år siden, Sct. Bendts Kirke blev indviet ved den store kirkefest i 1170.

Festivalen finder sted den 26.-28. juni, men tager jo mange måneder at forberede. Og der er brug for mange hænder og hoveder til alle de praktiske og kreative arbejdsopgaver i forbindelse med det store arrangement. Festivalens frivillige trækker læsset, men får til gengæld en oplevelse ud over det sædvanlige.

Spændende opgaver – og godt samvær

Museets frivilligkoordinator Kathrine Brandstrup siger: ”Her er chancen for at få nye venner og være med til at skabe en helt særlig oplevelse for alle i Ringsted.

Som frivillig er man med i det store fællesskab omkring festivalen. Samtidig med at der skal knokles, er der masser af sjove og lærerige oplevelser. Vi har både frivillige, der har været med i mange år, og nogen, som lige er startet. Her er plads til alle.”

Museet søger frivillige i alle aldre. Børn under 12 år skal dog have en ansvarlig voksen på pladsen, men der er rigeligt med opgaver også til far og mor. Arbejdsopgaverne er mange og meget forskellige.

Madgruppen prøvespiser middelalderretter i flere omgang, forbereder 1.500 portioner mad og sælger dem på dagen. Kulissegruppen holder orden på kulisselageret, sætter boder i stand og laver nye kulisser. Dragtgruppen sørger for, at alle deltagerne ser rigtige ud i autentiske dragter. Boderne og lygtepæle skal pyntes og øllet sluttes til, der skal uddeles flyers og programmer, og der skal tages hånd om de mange aktører og publikum. I Valdemars Værksted bliver der leget og snittet, filtet og flettet bånd med børnene. Skuespillerne øver deres roller Der er mange forskellige opgaver – store som små – så man kan sagtens finde noget, der passer til en!

Hver gruppe har en frivillig tovholder, som for det meste er en erfaren frivillig. Museets frivilligkoordinator er øverste ansvarlige for alle frivillige, men man kommer også til at arbejde sammen med andre medarbejdere på museet. Tovholder for hele festivalen er som sædvanligt eventkoordinator Anette Månsson.

Du kan allerede starte nu

Frivilligkoordinator Kathrine Brandstrup

Frivilligkoordinator Kathrine Brandstrup har arrangeret en række nørklesøndage for festivalens frivillige. Den første mødegang er søndag den 17.11. på Ringsted Museum & Arkiv, Køgevej 41. Det er kl. 11-15. Her fortæller Kathrine Brandstrup om mennesker i middelalderen – hvem var de, hvordan så de ud? Der bliver fortalt lidt om dragt, og en hel del om personligt udstyr. Bagefter bliver der en sjov aktivitet, der hjælper deltagerne med at forstå det komplekse persongalleri i historien om Valdemar den Store, hans far, hans sønner og hans smukke kirke – år 1131 til 1170. Sidst men ikke mindst skal deltagerne arbejde videre med idéer til skiltning, pynt og udsmykning af pladsen.

Idéerne fra workshoppen bringes med videre til første møde i den nye gruppe af frivillige, der arbejder med pynt og skiltning på pladsen.

De mødes torsdag den 21.11. kl. 17-19 også på museet.

 

Øvrige nørklesøndage, hvor der arbejdes med forskellige emner på tværs af frivilliggrupperne er:

26. januar
1. marts
29. marts
26. april.

Alle dage kl. 11-15.

For eksempel bliver der mulighed for at få hjælp til at sy din egen dragt eller lave dit eget udstyr (men museet har dragter til alle frivillige, så man BEHØVER ikke sy selv. Og der er også opgaver til folk, der ikke har lyst til at være i dragt.)

Er du interesseret i at høre mere, kan du altid kontakte frivilligkoordinator Kathrine Brandstrup på 25 52 83 30for at høre nærmere.

Del på sociale medier