11 sjetteklasser i Ringsted Kommune er med i den store Smart Parat Svar quiz, hvor de dyster om at vinde titlen som ”Danmarks klogeste klasse”.

Landsdækkende quiz med 560 deltagende sjetteklasser

Onsdag den 4. december indledes en nervepirrende kamp, når kommunens sjetteklasser mødes i Kongrescenteret i jagten på den eftertragtede titel: ”Danmarks klogeste klasse”.  Ringsted Kommunes sjetteklasser har igen i år mulighed for at vise, at de har styr på forskellige emner såsom opfindelser, film, hekse i Harry Potter eller politik.

Den landsdækkende videns- og læsequiz, Smart Parat Svar, udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt. Den udfordrer også evnen til at samarbejde. I den lokale runde dyster i alt 11 klasser med hvert sit hold á fem elever, men kun én klasse vil blive kåret som vinder og dermed gå videre til den regionale runde, hvor de skal møde de dygtigste klasser fra hele regionen.

Ringsted Bibliotek står for arrangementet, der er lukket for andre end de deltagende klasser. Pressen er velkommen. Arrangementet afholdes i Kongrescenteret og starter klokken 9.00 med finalen klokken ca. 13.15.

Baggrund

Smart Parat Svar er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur.
Den hylder bogorme, læseheste og kloge-åger – og viser, at det er sejt at være klog!

Del på sociale medier