Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2019/12/23 til 2020/01/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Færdselsuheld – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 10.09 anmeldte en lokal borger, at en personbil kl. ca. 08.00 havde påkørt en lygtepæl, og bilen blot var efterladt på uheldsstedet. Ingen var tilsyneladende kommet til skade ved uheldet. Politiet tog kontakt til en 29-årig mand fra Bjæverskov, der som ejer af bilen bekræftede, at en kammerat – en 26-årig mand fra København NV – var kørt galt i bilen i et solouheld, da føreren af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen. Bilejeren blev herefter vejledt om sine forpligtelser i anledning af uheldet og anmodet om snarest at sørge for fjernelse af køretøjet. Politiet underrettede efterfølgende Køge kommune om skadevolderen i forhold til den ødelagte lygtepæl.

Fyrværkeri til ulempe – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 22.33 og i tiden derefter fik politiet et par henvendelser om affyring af fyrværkeri til ulempe for beboerne i området. Der skulle ifølge anmeldelserne var tale om kanonslag, som var blevet affyret gennem de seneste ca. 15 minutter. Da politiet lidt senere ankom til området, fandt politiet ingen, der kunne drages til ansvar for affyring af fyrværkeri, ligesom politiets patrulje heller ikke selv kunne høre noget usædvanligt i området.

Politiet vil gøre opmærksom på, at det ikke længere er tilladt at anvende fyrværkeri, idet fyrværkeri kun må affyres i tidsrummet 27. december – 1. januar begge dage incl.

Kanonslag beslaglagt – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 03.00 bemærkede en patrulje, at to unge affyrede et kanonslag. Politiet tog kontakt til to drenge på 14 og 15 år fra Ringsted. I den 14-åriges rygsæk fandt politiet 18 kanonslag, som blev beslaglagt i en sag om overtrædelse af fyrværkerilovgivningen. Den 14-årige kan ikke sigtes for noget, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år, men politiet underrettede straks hans forældre om sagen mod ham.

Brand i fyrværkeriaffald – Nørregade, Ringsted

Kl. 18.54 anmeldte en borger til politiet, at tre drenge havde affyret fyrværkeri til gene for forbipasserende. Derudover havde de antændt ild i noget fyrværkeriaffald, som lå i en trailer, så der kom en stor røgudvikling. Der skete ingen skade på fast ejendom. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf tre 12-årig drenge fra Ringsted, som kunne mistænkes for at stå bag dette. Drengenes forældre blev orienteret om episoden, og de tre drenge blev formanet af patruljen under overværelse af deres forældre. Politiet underrettede desuden de sociale myndigheder om hændelsen.

Brand var ikke en brand – Søndervang, Ringsted

Kl. 12.00 kørte politiet til en anmeldelse om brand fra Søndervang i Ringsted. Da patruljerne og indsatslederen kom frem til stedet, viste det sig dog, at der var tale om et fyr, der var løbet tør for vand, hvorfor der opstod røgudvikling. Der var ingen skade sket, og politiet kørte fra stedet igen.

Våbenlov og lov og euforiserende stoffer – Nørregade, Ringsted

Kl. 02.43 observerede en patrulje en bil, som holdt med lyset tændt og virkede mistænkelig. Kort efter kunne patruljen konstatere, at der lugtede kraftigt af hash fra bilens kabine, hvor der befandt sig en 29-årig mand uden fast bopæl. Patruljen ransagede bilen og fandt 6,22 gram hash, som den 29-årige erkendte at eje. Under det ene sæde fandt patruljen en æske patroner, som den 29-årige også erkendte at eje – han forklarede politiet, at han ikke var klar over, at det var ulovligt at have dem. Manden blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Hans sager vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Sorøvej, Ringsted

Kl. 18.36 forulykkede en 25-årig mand fra Skælskør, da han kørte ad Sorøvej mod vest og havde passeret krydset ved Vestervej. Han mistede herredømmet over sin bil, der kørte over midterrabatten og ind i autoværnet i venstre side i kørselsretningen. Herefter kørte bilen retur til højre side af vejen, hvor bilen standsede. Både føreren og en 23-årig mandlig passager fra Slagelse blev bragt til skadestuen, hvor de begge blev indlagt til observation. Næste dag blev de begge udskrevet som uskadte, men den 25-årige måtte dog aflevere en blodprøve, da han var mistænkt for at have været spirituspåvirket under kørslen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 2050 sigtede politiet en 22-årig mand fra Haslev for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Da det nu var tredje gang i 2019, at han blev afsløret i den overtrædelse af færdselsloven sammenholdt med, at han mindst fire gange i 2018 også havde kørt bilen uden at have et kørekort, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres sammen med spørgsmålet om konfiskation af bilen.

Knivloven – Køgevej, Fjellebro, Ringsted

Kl. 02.36 traf politiet en 15-årig dreng fra Ringsted, der gik på Køgevej. Ved en kontrol af ham fandt politiet ham i besiddelse af en ulovlig kniv, så politiet sigtede ham for overtrædelse af knivloven. Da årsagen til hans færden så sent om natten var familiemæssige problemer, valgte politiet også at skrive en socialrapport om sagen, så både den 15-årige og hans familie måske kan tilbydes noget hjælp af de sociale myndigheder.

Hund udleveret til rette ejer – Ringsted

Kl. 15.04 henvendte en 35-årig kvinde fra Slagelse sig til Midt- og Vestsjællands Politi, idet hun tidligere havde fået stjålet sin hund i Nordsjællands politikreds. Hun havde efter tyveriet udlovet en dusør, hvis hun fik oplysninger om, hvor hunden befandt sig. Det medførte oplysninger om, at hunden måske befandt sig på en adresse i Ringsted bymidte, hvor politiet så på en adresse traf hunden, som straks blev udleveret og overgivet til den 35-årige kvinde som rette ejer. Oplysningerne herom er videregivet til Nordsjællands Politi, som efterforsker anmeldelsen, som hundeejeren indgav dertil.

Narkobilist med joint – Nørregade, Ringsted

Kl. 16.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 23-årig mand fra København NV for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvor politiet i bilens askebæger fandt en joint. Den 23-årige havde heller ikke noget kørekort, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til de tre sager, som han vil høre mere til, når de skal afgøres.

Narkokørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 18.19 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i Perioden

Bakkehusene, Jystrup Midtsj.

Nørretorv, Ringsted
Dagmarsgade, Ringsted
Bjergbakken, Ringsted
Harhoffs Alle, Ringsted
Næstvedvej, Ringsted
Munkebjergvej, Ringsted

Del på sociale medier