Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2020/01/10 til 2020/01/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Roskildevej/ Slettebjergvej, Ortved, Ringsted

Kl. 11.54 skete et uheld, da en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Korsør, skulle svinge til venstre ad Slettebjergvej og derfor sænkede hastigheden på Roskildevej. Bagfra kom en varebil, som blev kørt af en 25-årig mand fra Roskilde, der påkørte den 20-åriges bil i forbindelse med svingningen. Den 25-årige opdagede for sent, at den forankørende var i gang med at svinge, så han kunne ikke nå at bremse. Varebilens front påkørte derfor personbilens venstre side, så begge biler endte i grøften – personbilen på taget. Den 20-årige fører af personbilen klagede over store smerter og kunne ikke komme ud af bilen, så lægehelikopteren blev tilkaldt. Vejen blev spærret i begge retninger, mens helikopteren landede. Den 20-årige blev behandlet på stedet, hvor det viste sig, at han ikke var alvorligt tilskadekommen. Han blev efterfølgende kørt på sygehuset i ambulance til undersøgelse, men han slap fra uheldet uden alvorlige skader. Den 25-årige slap fra uheldet helt uden skader. Vejen var helt genåbnet kl. 12.41. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Anlægsvej, Ringsted

Kl. 06.47 fik politiet en henvendelse fra en kvindelig bilejer, som kunne konstatere, at hendes bil i løbet af natten var blevet påkørt, mens den havde holdt parkeret på Anlægsvej. Politiet kørte til stedet og fik konstateret at anmelderens bil var blevet påkørt, men at bilen som havde ramt hendes bil, havde forladt stedet.
I løbet af formiddagen kom anmeldelse fra yderligere to bilejere, som havde holdt på Anlægsvej, som også havde fået deres biler påkørt. Politiet modtog herefter en henvendelse fra et vidne, som havde hørt et brag omkring kl. 02.00 om natten, hvor en bil kørte fra stedet i retning af Ringsted Hallen. Vidnet oplyste desuden, at der holdt skadet bil på parkeringspladsen ved Ringsted Hallen. En patrulje blev sendt til hallen og fandt frem til den skadede parkerede bil, som politiet ud fra bilens skader mistænkte for at være den skadevoldende bil. Betjentene tog kontakt til bilejeren, en 26-årig mand fra Ringsted, som erkendte, at det var ham som havde påkørt de parkerede biler. Politiet registrerede alle oplysninger i sagen, hvor den 26-årige vil blive gjort erstatningspligtig.

Hærværk på busser – Bragesvej, Ringsted

Kl. 08.32 fik politiet anmeldelse om, at to busser havde været udsat for hærværk på en busholdeplads på Bragesvej. Hærværket blev begået mellem fredag kl.15.00 – mandag kl. 07.00. Den ene bus havde fået knust fire ruder og den anden tre ruder. Busserne holdt parkeret bag bygningerne på pladsen, som fungerer som værkstedsplads.

Vidner som har set nogen personer eller køretøjer omkring busholdepladsen på Bragesvej i weekenden, som kan have noget med hærværket at gøre bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Voldsmand varetægtsfængslet – Ringsted

Den 45-årige mand fra Slagelse, som mandag blev fremstillet i grundlovsforhør for vold mod både togpersonale og en passager i toget på vej til Ringsted, blev varetægtsfængslet i fire uger frem til den 13. februar 2020 i surrogat på en retspsykiatrisk afdeling. Han tog forbehold for at kære kendelsen om varetægtsfængsling.

Solouheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 09.27 kørte en 20-årig kvinde på motorvejen i østgående retning, da hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen. Hun kørte derfor ind midterrabatten, hvor bilen blev slynget rundt. Politi og ambulance kørte til stedet, men den 20-årige var ikke kommet til skade. Hun blev tilset i ambulancen og poltiet registrerede uheldet, hvor ingen andre biler blev indblandet.

Grundlovsforhør – Flere voldstilfælde i toget – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 13.58 bad DSB om assistance fra politiet til en voldelig passager i toget, idet passageren havde slået en anden passager og også togpersonalet. Ved politiets ankomst til Ringsted station tilbageholdt togpersonalet en mand på perronen, hvorefter politiet tog over og anholdt en formentlig narko- og spirituspåvirket, 45-årig mand fra Slagelse som mistænkt for vold, idet to DSB-ansatte samt en yngre mandlig passager oplyste at være blevet udsat for vold. Det viste sig, at en 16-årig ung mand fra Helsingør på Slagelse station havde sat penge ind på sit rejsekort. Herunder havde den anholdte henvendt sig og spurgt om penge, hvilket han havde afvist. Den unge mand tog efterfølgende toget sammen med nogle venner, og pludselig satte den 45-årige sig tæt på og bad igen om penge, hvilket alle fra gruppen afviste. Den unge mand blev nu tiltalt i nedladende vendinger og fik et knytnæveslag i ansigtet med en mindre flænger på læberne til følge. To DSB-ansatte kom til stede i toget, idet de var blevet tilkaldt på grund af truende adfærd fra mandens side. Den 45-årige tildelte nu også en 44-årig, kvindelig og en 43-årig mandlig DSB-ansat hver knytnæveslag med mindre skader til følge. Den anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde og afhørt til de tre sager om hhv. vold og vold mod nogen i offentlig tjeneste. Efter afhøring til sagerne blev den anholdte anbragt i et arresthus for overnatning, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, fordi han i forvejen har flere verserende sager om vold og trussel om vold.

Mystiske mænd i indkørsel – Munkedalen, Ringsted

Kl. 19.09 anmeldte en 34-årig kvinde fra Ringsted, at tre fremmede mænd færdedes i indkørslen på bopælen. Da anmelderens ægtefælle tog kontakt til dem, stak de to af, medens den tredje snublede og derfor blev tilbageholdt. Politiet kørte til området med bl.a. en hundepatrulje for at tage sig af den tilbageholdte og eftersøgning af de flygtede mænd. Undervejs fik politiet oplysninger om, at den tilbageholdte mand nu havde haft held til at stikke af uden overtøj. Hundepatruljen begyndte søgning efter de tre mænd i området, men fandt dem ikke under søgning i området. Anmelderen var i besiddelse af en jakke, som indeholdt en mobiltelefon og en skruetrækker, som nu undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at identificere indehaveren. En låge til et skur stod åben, og en værktøjskasse var måske stjålet derfra af de tre mænd, som kun kunne beskrives som udenlandske. Politiet undersøgte skuret nærmere og afventer nu resultatet af de tekniske spor, som politiet har sikret i forbindelse med et muligt tyveri fra et skur.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har set de tre mænd, heraf én uden overtøj, på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Part i færdselsuheld identificeret – Ringstedvej / Vindegårdsvej, Bjæverskov – Køge

Pårørende til en 86-årig mand fra Bjæverskov henvendte sig torsdag middag til politiet for at oplyse, at den 86-årige var den bilist, som var blevet omtalt som part i sammenstødet med en 14-årige pige i krydset Ringstedvej-Vindegårdsvej onsdag d. 150120 kl. ca. 1730. De pårørende har oplyst til politiet, at den 86-årige havde en anden opfattelse af omstændighederne ved uheldet. Politiet skal under alle omstændigheder have afhørt den 86-årige om uheldet for at kunne afgøre på et senere tidspunkt, om der er grundlag for at mistænke nogen for overtrædelse af færdselsloven.

Mistænkeligt forhold – Østre Parkvej, Ringsted

Kl. 09.07 anmeldte en opmærksom, 15-årig ung mand fra Ringsted, at to fremmede mænd gik rundt i naboens have. Politiet kørte til området med flere patruljer og traf de to mænd, som viste sig at være ansatte hos et firma, der skulle udføre havearbejde på stedet. De kunne således ikke mistænkes for at have begået noget strafbart, hvorfor politiet kørte fra stedet.

Brand i etageejendom – Nørregade, Ringsted

Kl. 21.36 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed i køkkenet. Lejligheden beboer havde selv opdaget at der var brand på komfuret, hvor han en time tidligere havde lavet mad. Han havde ringet 112. Politi, brandvæsen og en ambulance blev sendt til stedet. Beboerne i ejendommen blev evakueret. Fem personer blev tilset i ambulancen for røgforgiftning, men ingen var kommet til skade. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, men der skete brand, røg og vandskader på huset første og anden sal. Politiet optog rapport i sagen for at belyse brandårsagen, som med stor sandsynlighed var en gryde, som blev glemt på komfuret.

Færdselsuheld med cyklist- Køgevej/Kaserne Alle, Ringsted

Kl. 08.33 overså en bilist en cyklist, da han kørte fra Kaserne Alle ud på Køgevej. Bilisten, en 40-årig mand fra Ringsted, kørte frem i krydset i langsomt tempo, og ud foran cyklisten, en 24-årig mand fra Ringsted, som kom kørende ad Køgevej i retning mod Ringsted by. Cyklisten kunne ikke nå at bremse og kørte derfor ind i siden på bilen og væltede. Cyklisten slap fra uheldet med knubs og en skadet forskærm på cyklen. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Uheld skabte kø – Haslevvej/Sneslev Sognevej, Ringsted

Kl. 16.50 kørte en 21-årig mand fra Ringsted i en personbil ad Haslevvej mod syd, da han af uvisse årsager kom over i de modkørendes vognbane, hvor bilens side strejfede en personbil. Den modkørende bil, som blev ført af en 62-årig kvinde fra Bandholm på Lolland, blev ramt venstre side af bilen. Politi og ambulancer blev sendt til stedet. Begge biler blev beskadiget, så brandvæsnet blev også sendt i tilfælde af, at bilerne skulle klippes op, for at redde personerne ud. Haslevvej blev spærret i begge retninger, mens redningsberedskabet arbejdede på stedet, så det skabte en lang kø på flere kilometer i begge retninger. Haslevvej var spærret imellem Hjelmsømaglevej og Almstoftevej. Førerne i bilerne var ikke kommet alvorligt til skade, og det blev ikke nødvendigt at klippe bilerne op. Trafikken blev ledt væk fra Haslevvej ad Hjelmsømaglevej nord for uheldsstedet. Undervejs blev færdslen ledt forbi uheldsstedet, for at løsne op for trafikken. Bilerne blev kørt væk fra uheldsstedet på et fejeblad, og først kl. 18.28 blev vejen genåbnet i begge retninger. Politiet optog rapport i sagen for at belyse årsagen til uheldet.

Cyklist ramt i højresving – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.59 skete et uheld i forbindelse med at en personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Jystrup Midstsj., skulle svinge til højre i krydset. Kvinden kørte ad Ringstedgade mod øst, hvor hun overhalede en cyklist på cykelstien. Bilisten havde holdt for rødt lys i krydset, og da der blev grønt påbegyndte hun sit højresving, men fejlbedømte afstanden til cyklisten, en 45-årig mand fra Roskilde, der kom kørende bagfra og skulle lige ud i krydset. Da bilen svingende kørte cyklisten ind i siden på bilen, så han faldt af cyklen og slog hovedet. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev behandlet og kørt videre på sygehuset. Den 42-årige kvindelige bilist, der havde sine børn med i bilen var chokeret efter uheldet, men ingen i bilen kom til skade. Den 45-årig, som ikke anvendte cykelhjelm, fik på sygehuset konstateret et hovedtraume som følge af faldet. Han er fortsat indlagt, men hans tilstand er stabil. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne i uheldet herunder vigepligtsforseelsen.

Bil beslaglagt ved kørsel uden førerret – Benløseparken, Ringsted

Kl. 20.55 standsede en patrulje en personbil, for at lave et rutinemæssigt tjek. Føreren af bilen, en 51-årig mand fra Ringsted, havde ikke kørekort. Politiet havde i forbindelse med en verserende sag inddraget hans førerret, da han ikke opfyldt betingelserne for at have et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da det var 3. gang han kørte uden kørekort indenfor 3 år blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 51-årige accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen skal konfiskeres, når sagen skal afgøres ved et retsmøde.

Vold mellem bilister – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.20 anmeldte en 23-årige mand fra Ringsted, at han for få minutter siden var blevet overfaldet af en mandlig bilist, som efterfølgende var kørt fra stedet. Overfaldet skete i forbindelse med en parkering ved en outletbutik, hvor anmelderen ville parkere, men syntes, at en anden bilist optog to pladser ved at holde midt mellem parkeringsbåsene. Efter et spørgende håndtegn til den anden bilist steg denne ud af bilen og gik hen til anmelderen, som pludselig fik nikket sig en skalle. Modparten satte sig herefter ind sin bil og kørte fra stedet, men anmelderen fik taget et foto af bilen og dens nummerplade. Anmelderen var taget på skadestuen for at blive undersøgt, men havde tilsyneladende ikke fået behandlingskrævende skader. Politiet efterforskede straks sagen ud fra anmelderens optagne fotos og kunne senere på eftermiddagen anholde en 54-årig mand fra Ringsted, som havde været fører på gerningstidspunktet og derfor kunne mistænkes for volden mod den 23-årige. Den 54-årige, der var uskadt, blev sigtet for vold, afhørt og senere løsladt i sagen, som han ifølge sin forklaring havde en anden opfattelse af. Politiet efterforsker videre i sagen og forsøger nu at få klarlagt detaljerne ud fra parters og vidners forklaringer om, hvad der skete på stedet.

Flere skudsalver var formentlig andejagt – Nonnedalen, Ringsted

Kl. 17.28 fik politiet en henvendelse fra en skræmt, 17-årig ung mand fra Ringsted, som sammen med nogle venner var gået ad grusstien langs Ringsted Å i området sydvest for Nonnedalen. De havde hørt flere skudsalver efterfulgt af skrig og til sidst nogle råb fra mennesker. I mørket i området havde de også set lysskæret fra nogle lommelygter. Anmeldelsen medførte udrykning med flere patruljer til området, hvor det dog hurtigt blev klarlagt, at der hele dagen var foregået andejagt i området. Politiet traf ikke nogen jægere i området, men dog spor efter aktivitet ved en jagthytte. Med baggrund i de oplysninger indstillede politiet eftersøgningen efter både personer med skydevåben og eventuelle sårede personer.

Ordensbekendtgørelsen – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.19 blev en kunde i supermarkedet Rema 1000 ubehagelig og skubbede til en ung mandlig medarbejder flere gange, hvorefter han forlod stedet. Kunden var blevet sur på medarbejderen og blev uadreagerende. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Personalet i butikken kendte kunden fra tidligere, så politiet kørte til en 27-årig mand fra nærområdets adresse for at tale med ham om episoden. Den 27-årige blev truffet hjemme og patruljen sigtede ham for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen med sin adfærd over for medarbejderen i supermarkedet. Den 27-årige kan forvente at få en bøde for episoden.

Fodgænger ramt ved svingning – Borgediget/Ringstedgade, Roskilde

Kl. 17.44 kom et alarmopkald om et uheld i et fodgængerfelt, hvor en 31-årig kvinde blev ramt af en bil ved lav hastighed. En 61-årig mand fra Roskilde kørte ad Ringstedgade mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Borgediget. I den forbindelse overså føreren den 31-årige kvinde, som var på vej over fodgængerfeltet på Borgediget. Det var mørkt og regnede kraftigt på uheldstidspunktet, hvilket gjorde sigtbarheden dårlig. Bilisten stødte let ind i kvinden, så hun faldt og slog sig. En ambulance kom frem til stedet og tilså kvinden, som ikke var kommet alvorligt til skade. Den mandlige bilist var meget chokeret efter uheldet, da han havde orienteret sig i krydset, men slet ikke havde set fodgængeren i det dårlige vejr. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Indbrud i Perioden

Jernbanevej, Ringsted
Langemosevej, Ringsted
Østre Parkvej, Ringsted