Iscenesættelsen af tanken hos guldalderens 3 store danske tænkere – H.C. Andersen, Kierkegaard og Grundtvig.

Foto: ABW

Selviscenesættelse kender alle fra selfiestangens selvportrætter hid, did og alle vegne og helst sammen med en berømthed eller på en berømt lokalitet. Postet på Instagram, Twitter eller Facebook er selviscenesættelsen spredt til alverden på få sekunder.
Men selviscenesættelsen er langtfra ny. H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og N.F.S Grundtvig iscenesætter alle med stort raffinement deres forfatterskab.

Hvad betyder iscenesættelsen af tanken for budskabet, og hvordan i alverden bærer man sig ad med bevidst at iscenesætte et helt liv og forfatterskab? Hvad var prisen for de tre tænkere, og hvad var hensigten? At miste sig selv for at finde sig selv er en rød tråd, der går igen – også i nutidens selviscenesættelse. Eller at vinde sig selv i at miste sig selv?

Forårsweekend lørdag d. 29. februar i Jystrup stalden.
kl. 9.30 Sognepræst, cand.theol., ph.d. Kathrine Lilleør om H.C. Andersen
12.00 frokost
13 – 15 Professor emer. dr. phil. et philos., litteraturhistoriker Erik A. Nielsen om H.C. Andersens billedsprog og symbolik.

Søndag d. 1. marts i Vigersted Kirke.
Kl. 10.30 fælles gudstjeneste i Vigersted Kirke
Kl. 11.45 Frokost i Vigersted Forsamlingshus
Kl. 12.45 – 14.30

Med stolthed præsenterer de deres lokale Valdemar Lønsted, musikjournalist og forfatter til en række bøger, biografier om Gustav Mahler, Franz Schubert og Jean Sibelius. Valdemar Lønsted fortæller og viser, hvordan H.C. Andersen poesi og musikken dertil samspiller I Vigersted Kirke ved Steinberg flygelet.