Søndag den 1.marts kl. 14 kan man i Klostermarkskirken få en særlig koncertoplevelse, når Landskoret gæster kirken.

Pressefoto: Landskoret / fra deres hjemmeside

Landskoret er et elitekor for drenge og piger i alderen 12 til 22 år og består af cirka 28 sangere fra hele Danmark. Koret er det eneste elitekor af sin art i Danmark. Det samler dygtige sangere fra hele landet, og er derfor en både musikalsk og kulturel kraft. Optagelseskravene er – ud over en smuk stemme – nodekendskab, et godt musikalsk øre og musikalsk selvstændighed. Der lægges vægt på, at sangerne brænder for at synge i kor og har noget på hjerte. Efter hver koncert, også i Ringsted, er der mulighed for at søge optagelse i koret.

Ved koncerten præsenterer Landskoret et spændende program med nyere kirkemusik, satser fra Norden, samt et par kendte og elskede korklassikere. Flere af satserne er ledsaget af spændende og anderledes klingende instrumenter samt koreografiske elementer.

Koret ledes af Birgitte Næslund Madsen, der blev ansat som dirigent for Landskoret i januar 2019, der også er dirigent for pigekoret EVE og tilknyttet Den Jyske Operas talentprogram, Talent U og desuden lektor i musik og engelsk på Egaa Gymnasium. Ved siden af sit virke som musiklærer og dirigent har Birgitte selv haft et mangeårigt virke som sanger i en række veletablerede kor, herunder Concert Clemens.

Landskorets koncept er, at sangerne ankommer til koncertkirken fredag kl. 18.00. Der øves intenst gennem hele weekenden indtil koncerten søndag over middag. Læs mere om Landskoret og hør dem synge på: www.landskoret.dk og Facebook.com/Landskoret.

Eller allerbedst: Oplev dem live i Klostermarkskirken. Der er gratis adgang.

Del på sociale medier