Ringsted Museum & Arkiv afholder nørklesøndag den 1. marts 2020 kl. 11-15 med foredrag og workshop for voksne og store børn. Hør om træarbejde i vikingetid og middelalder og lav din egen vokstavle.

Forhenværende leder af Vikingelandsbyen i Albertslund, Jørgen Poulsen holder foredrag om eksperimentel arkæologi og træarbejde i vikingetid og middelalder. I workshopdelen fremstilles små vokstavler.

Medbring gerne selv hånd/snitte økse, stemmejern, kniv og trækølle samt madpakke.
Kurset er gratis for frivillige ved Ringsted Middelalderfestival eller Museum Vestsjælland og finder sted på Ringsted Museum & Arkiv, Køgevej 41, Ringsted.

Øvrige deltagere betaler entré til museet samt 50 kr. i kursusgebyr. Tilmelding til Kathrine Brandstrup kvb@vestmuseum.dk eller 25528330.

Hvis du gerne vil melde dig som frivillig, kan du også kontakte Kathrine Brandstrup, der er museets frivilligkoordinator.

”Vi har omkring 100 frivillige, der arbejder sammen med os på at skabe Ringsted Middelalderfestival”, fortæller Kathrine Brandstrup og fortsætter: ”Hvert år skaber vi nye løsninger i det ene eller andet hjørne af pladsen. Og jo mere autentisk, vi kan gøre boderne, lampeskjulere, kister og podier, jo bedre bliver illusionen af at befinde sig på en rigtig middelaldermarkedsplads”.

Derfor afholder Ringsted Museum & Arkiv foråret igennem kurser for de frivillige. Hvis der er ledige pladser, er andre gæster også velkomne.

Den 29. marts er der workshop om middelaldermad og 26. april bliver der workshop i sladderhistorier, hvor alle de frivillige, der bemander boder og værksteder kan finde deres indre middelaldermenneske frem.

Få et samlet overblik over de kommende begivenheder her.

Pressefoto: Ringsted Museum & Arkiv