Da Danmark i sidste uge blev lukket delvist ned på grund af Corona-virussen, tog de i AffaldPlus forskellige skridt for at begrænse smittespredning. Henover weekenden har det været nødvendigt at gennemføre flere tiltag – senest at lukke genbrugspladserne for privates adgang. De følger situationen tæt og opdaterer løbende deres hjemmeside og andre medier med seneste nyt. Det oplyser de i nyeste pressemeddelse. 

Indtil videre er der truffet følgende foranstaltninger: Genbrugspladserne.
Genbrugspladserne er lukket for private borgere fra i dag, tirsdag d. 17. marts, og indtil videre. Virksomheder kan fortsat benytte 9 udvalgte genbrugspladser i almindelig åbningstid, dog holdes der lukket i weekenden.

De 9 genbrugspladser, der har åbent for virksomheder, er: Herlufmagle, Møn, Næstved Ringsted, Rønnede, Skælskør, Slagelse, Sorø og Vordingborg. Prisen pr. indkørsel for virksomheder er 159 kr. + moms. Herudover betales særskilt for aflevering af farligt affald. De har fortsat mindst muligt personale på pladserne, og de beder alle kunder om at vise hensyn og holde afstand til hinanden og deres genbrugsvejledere.

Haveaffaldspladserne.
Alle deres haveaffaldspladser holder fortsat åbent for både private og virksomheder. Men også her henstiller de selvfølgelig deres kunder til at holde afstand til hinanden.

Butikkerne og PlusMarkeder:
PlusButikkerne i Rønnede og Næstved samt PlusByg holder lukket indtil videre. De to planlagte PlusMarkeder i Vordingborg og Slagelse den første weekend i april er aflyst.

Formidlingscentret YderZonen.
Alle besøg i YderZonen er aflyst indtil videre.

Deres anlæg.
Deres anlæg holder åbent som normalt. Det vil sige Næstved og Slagelse Affaldsenergi, Sorø Fjernvarme, miljøanlæggene i Faxe og Forlev, Næstved Biobrændselsanlæg og Næstved Genbrugsterminal. Vognmænd og transportører kan derfor fortsat aflevere affald til deres anlæg som normalt.

Indsamling af storskrald og haveaffald.
AffaldPlus indsamler fortsat storskrald og haveaffald i Slagelse og Ringsted Kommuner. For information om andre kommuners indsamling af storskrald og haveaffald henviser de til den enkelte kommunes hjemmeside.

AffaldPlus og Corona.
Følg med i vores seneste tiltag på: www.affaldplus.dk/nyheder/affaldplus-og-corona2

Telefonerne.
Deres telefoner er fortsat åbne som normalt, men de kører med lav bemanding. Derfor vil du måske opleve længere svartider. De opfordrer derfor til, at du først og fremmest benytter deres forskellige selvbetjeningsløsninger eller sender en mail til affaldplus@affaldplus.dk.

Ovenstående er gældende ‘indtil videre’. De opdaterer løbende deres hjemmeside med ny information på www.affaldplus.dk/nyheder/affaldplus-og-corona. Man kan også følge med på
facebook eller tilmelde sig AffaldPlus’ nyhedsbrev.