I budgetforhandlingerne for 2020 var det er stort ønske for Det Konservative Folkeparti, at vi på kommunens arbejdspladser begynder at sortere affald. Som det er i dag, sorterer Ringsteds borgere flittigt affald i hjemmet, dette er imidlertid ikke tilfældet på langt de fleste kommunens arbejdspladser. Ikke engang det sted, hvor det politisk er bestemt, hvordan affaldssortering skal udmøntes i Ringsted Kommune, på rådhuset, sorterer vi vores madaffald separat, eksempelvis. 

Det holder ganske enkelt ikke, og paradokset er ikke til at prale af. Jeg har længe gået til møde på rådhuset og tænkt, det var da lige godt pokkers, at vi politikere, der har indført affaldssortering for alle Ringsteds husstande, ikke er med på det, når vi selv holder politiske møder. Ringsted Kommune skal gå foran i den grønne omstilling, og vi politikere skal sørge for selv at gå foran med det gode eksempel.

Det gør ikke noget, at vi stiller krav til borgerne omkring sortering af affald og andre grønne initiativer når det giver mening og kan gavne vores klima og miljø. Men hvis vi for alvor skal lykkes med den grønne omstilling i Ringsted – og det synes jeg, vi skal – kræver det, at kommunen og vi politisk selv går foran. At vi på alle kommunens arbejdspladser og efter politiske møder sorterer vores affald. Og at vi i kommunens vuggestuer, børnehaver og skoler viser børnene, hvordan og hvorfor vi genanvender og sorterer vores affald. Tingene skal hænge sammen, hvis vi ønsker, at fremtidens forbrugere skal være bevidste om vores høje klimaaftryk. Siden budgettet blev indgået, har der kørt et forsøg med affaldssortering på 4 af kommunens arbejdspladser, det er jeg naturligt glad for, og det er spændende at følge.

Nu skal ordningen udfoldes til resten af kommunens arbejdspladser. Jeg glæder mig til at følge, at kommunens arbejdspladser kommer op på samme niveau, som vi forlanger af borgerne ude i hjemmene. Hvis vi ikke selv går foran – hvordan skal vi så forlange det af andre?

Ringsted Kommune indfører nu affaldssortering på alle kommunens arbejdspladser. Man kan undre sig over, at dette ikke allerede er tilfældet i dag med den mængde affald, der bliver skabt på kommunens arbejdspladser. Ringsteds borgere sorterer affald i hjemmene. Selvfølgelig skal kommunen også selv sortere affald! Se video her.

//Andreas Engelsborg Karlsen, Byrådsmedlem Det Konservative Folkeparti.