Genbrugspladsen i Ringsted Kommune er lukket på grund af regeringens corona-tiltag, men du har stadig mulighed for at komme af med dit haveaffald. Det oplyses i en pressemeddelse fra Ringsted Kommune.

Genbrugspladsen i Ringsted er fortsat lukket på grund af regeringens corona-tiltag, men der er stadig muligheder for at komme af med affald. Vil genbrugspladsen i en eller anden form genåbne, vil Ringsted Kommune hurtigst muligt udsende information om det. I selvbetjeningsløsningen Mit affald på Ringsted Kommunes hjemmeside www.ringsted.dk findes en kalender over, hvornår du kan få hentet storskrald og haveaffald.

Énfamiliehuse kan få hentet storskrald hver 4. uge året rundt og haveaffald hver 4. uge i perioden 1. marts til 31. oktober.
”For at få hentet storskrald og haveaffald skal du bestille afhentning senest 2 hverdage inden din afhentningsdag. Det gør du gennem vores selvbetjening, Mit affald på www.ringsted.dk. Her kan du også tilmelde dig vores sms-service og få besked, når det er tid til bestilling,” siger Torben Lollike, formand for Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune. Det koster ikke noget at bestille afhentning. Ordningen betaler du allerede for gennem renovationsgebyret, som vi opkræver over ejendomsskattebilletten.

Er du i tvivl.
Er du i tvivl om, hvilke typer affald du kan få hentet, kan du se i folderen ’Indsamling af storskrald og haveaffald for énfamilieboliger’. Foldere og mere information finder du på www.ringsted.dk/storskrald.

Kør selv haveaffald væk.
Du har også mulighed for selv at køre dit haveaffald væk. ”Alle borgere i Ringsted kommune kan anvende haveaffaldspladser under Affaldplus. Det betyder, at du hele døgnet kan køre dit haveaffald til en af de haveaffaldspladser, som høre under AffaldPlus,” siger Torben Lollike.

De haveaffaldspladser som er tættest på Ringsted er:
• Stenlille haveaffaldsplads, Banevænget 9, 4295 Stenlille
• Næstved haveaffaldsplads, Ved Fjorden 17, 4700 Næstved
• Haslev Haveaffald, Norgesgade 6-8, 4690 Haslev

Du kan finde alle haveaffaldspladserne her https://www.affaldplus.dk/genbrugspladser

I dialog om mulige løsninger for genbrugspladser. 
Ringsted Kommune er sammen med landets øvrige kommuner i dialog med affaldsselskaberne om muligvis at kunne genåbne genbrugspladserne inden længe.
”Der bliver arbejdet intenst på at finde en løsning. Håbet er, at vi kan finde en ordning, som vil fungere for alle landets kommuner. Både os i kommunerne og affaldsselskaberne får løbende henvendelser fra borgere, så vi er klar over, at der er et stort ønske om at få genbrugspladserne åbnet igen,” siger Torben Lollike. Vil genbrugspladsen i Ringsted Kommune kunne genåbnes, vil Ringsted Kommune hurtigst muligt udsende information om det.

Del på sociale medier