Familier med børn i dagtilbud har i øjeblikket en meget anderledes hverdag, og det kan give ekstra udfordringer. Derfor vil pædagoger fra Ringsted Kommune én gang om ugen kontakte familier med børn fra 0-6 år for at give sparring og inspiration til den anderledes hverdag. Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelse. 

En pædagog vil ringe til alle familier med børn på dagtilbudsområdet en gang om ugen, mens dagtilbuddene kun tilbyder nødpasning. Det skal skabe tryghed for alle og samtidig give os de bedste forudsætninger for at hjælpe familier med særlige behov. Det fortæller Gitte Løvgren, direktør for børne- og skoleområdet i Ringsted Kommune.

”Forældrene er hjemme med deres børn under nogle helt usædvanlige forhold, hvor aktivitetsmuligheder som svømmehal, biograf, børnefødselsdage og meget andet heller ikke er en mulighed. Mange familier vil også være påvirket af hele situationen. For nogle fylder usikkerheden omkring job, økonomi og helbred for familiemedlemmer. Det kan også påvirke børnene,” siger Gitte Løvgren.
Derfor vil en pædagog fra Ringsted Kommune minimum en gang om ugen ringe til familierne, mens dagtilbuddene er lukket for størstedelen af børnene. Det tilstræbes, at det er en pædagog, der kender børnene og familien, som kontakter den enkelte familie.

”Pædagogen vil spørge til, hvordan det går og måske give et godt råd og inspirere til brug af rutiner til læring, lege og så videre. Den direkte kontakt kan være en hjælp til alle familier, så barnet føler sig tryg og kan fortsætte sin læring og udvikling i gode rammer. Samtidig giver det os en bedre indsigt i, hvilke familier der måske kan have behov for en ekstra indsats, og hvordan vi bedst kan hjælpe dem,” siger Gitte Løvgren.

Pædagoger vil begynde at ringe til familier med børn i dagtilbud i Ringsted Kommune fra fredag den 20. marts.

Del på sociale medier