Hos Ringsted Kongrescenter skal kunder og gæster opleve, at bæredygtigheden bliver ført ud i praksis. Det oplyser de i en pressemeddelse og skriver: Vi vil gerne tage et ansvar som virksomhed i det samfund vi lever i, samt sikre en bæredygtig fremtid for os alle.

Målet er også at skabe en bevidsthed og præge andre til en mere bæredygtig adfærd blandt vores kunder og de 100.000 gæster, som besøger Ringsted Kongrescenter hvert år. Samtidig ønsker de at imødekomme en stigende efterspørgsel, hvor virksomheder og gæster ønsker at finde rammer, der matcher deres egne bæredygtighedsprincipper.

Ringsted Kongrescenter er blot det andet Kultur- og Kongrescenter i Danmark, som aktivt vælger at arbejde med bæredygtighed. Deres store inspiration er Aalborg Kongres- & Kulturcenter, som også har tilbudt sparring og vejledning.

Deres​ tilgang er Bæredygtig i praksis, hvor de har fokus på, hvordan de i dagligdagen tænker bæredygtig & cirkulær økonomi. De fortællinger, som Ringsted Kongrescenter vil gøre opmærksom i fremtiden, vil også være også nogle, man kan blive inspireret til at bruge privat.

Ringsted Kongrescenter har udpeget 3 verdensmål, der arbejdes med i praksis.
7. Bæredygtig Energi
12. Bæredygtigt forbrug & Produktionsformer
17. Partnerskaber for Handling

Bæredygtig energi:
De ønsker i praksis, at den energi Ringsted Kongrescenter benytter, er fra vedvarende ressourcer. At de energi materialer, der bruges på lys mv., bruger mindst muligt energiniveau eller udnyttes mest optimalt.

Bæredygtig forbrug & Produktionsformer.
De vil i praksis udnytte deres forbrug af råvarer og produktion optimalt, samt at sikre at deres forbrug er bæredygtig eller genanvendeligt til gavn for andre.

Partnerskaber for Handling
De vil i samarbejde med nuværende partnere og nye potentielle arbejde for hvordan de i fællesskab kan tænke bæredygtigt.